Zwembadtegels

Keramische tegels rondom het zwembad

Mooi en veilig zwembad met anti-slip effect

Tegels rond het zwembad moeten niet enkel mooi, maar ook nog eens functioneel zijn en veiligheid bieden, zeker met spelende kinderen in en rond het zwembad is een anti-slip effect een echte must.

Voordelen keramische tegels rondom het zwembad

De voordelen van keramische tegels en keramisch parket rond het zwembad zijn niet te onderschatten:

  • duurzaam
  • antislip
  • vlekbestendig
  • vorstbestendig
  • groot kleurengamma
  • makkelijk te onderhouden

De zone rond uw zwembad afwerken met keramische tegels kan een streling voor het oog worden, zeker wanneer de zwembadboord ook nog eens in dezelfde stijl is als het omliggend terras. Deze tegels zijn namelijk een esthetische en praktische keuze waar u nog vele jaren van zult genieten, elke prachtige zomerdag opnieuw.

Alle keramische zwembadtegels
Klif grey atlas concorde

Keramische zwembadboorden op maat

Heeft u speciale stukken zoals zwembadboorden nodig in afmetingen die niet standaard leverbaar zijn in uw 2cm dikke keramische tegel? Wij bieden u een service op maat aan. Contacteer ons.

TIP: Wanneer u kiest voor verstek afgewerkte zwembadboorden, verlijm de overhangende boord mee tot tegen de rand, zodat deze een stevige basis heeft. Hou rekening met de vervanging van de zwembadboorden als u uw folie of liner onder de boord mee verlijmt.

Keramisch maatwerk

Natuursteen tegels rondom het zwembad

Natuursteen zwembad

Natuursteen rondom een zwembad vormt als het ware de kers op de taart. Het unieke en tijdloze karakter van natuursteen zal uw zwembad helemaal af maken! Een zwembadrand in Pietra Bicci is fijn gekorreld. De steen voelt zacht en aangenaam aan. Het materiaal is niet-poreus, bestand tegen vorst en andere slechte weersomstandigheden, ideaal voor een zwembadrand.

Graniet rond het zwembad

Granietsoorten gevlamd, gebouchardeerd of oude frijnslag zijn eveneens aan te raden als zwembadtegels omwille van de antislip structuur van de steen. Rond een zwembad zal u op blote voeten lopen en de grond zal nat zijn. Het is moeilijk om aan kinderen te vragen om niet te rennen wanneer zij het naar hun zin hebben en een loopje maken om in het water te duiken…

Natuursteen zwembadboord op maat

Om uw zwembad tot in de puntjes af te werken bieden wij een reeks speciale stukken aan in verschillende afmetingen en afwerkingen. Bekijk een overzicht van de beschikbare speciale stukken in natuursteen. Zit uw speciaal stuk er niet standaard bij? Contacteer ons voor maatwerk in natuursteen.

Alle natuursteen zwembadboorden
Pietra Bicci

Keramische tegels in een zwembad

Betegeling in een zwembad

In plaats van een folie of liner, RSV of pleister als bekleding in het zwembad kan u ook opteren voor mozaïek of keramische tegels. Keramische tegels blijven een klassieker als zwembadbekleding. Belangrijk is dat u de juiste lijm en voegcement gebruikt voor een sterk en duurzaam zwembad. Ook moet de ondergrond (beton) perfect waterdicht zijn. Grote formaten tegels zorgen voor minder voegen en een strak design. Ideaal voor een zwembad! Indien u kiest voor superwitte tegels zal het water in het zwembad nog meer schitteren in het zonlicht.

Klik hieronder voor meer info over de plaatsing van keramische tegels in een zwembad.

Duurzaam betegelen in een zwembad
axis white