Vloertegels

Verschil tussen vloertegels en wandtegels

Het verschil tussen vloertegels en wandtegels is niet enkel het formaat of afwerking maar ook de kwaliteit. 

Faience of wandtegels, hebben een neutrale basis met daarover een glazuurlaag in de gewenste kleur of decoratie.  Een vloertegel daarentegen heeft een hogere kwaliteit, de basis wordt in dezelfde kleur geperst als het oppervlak van de tegel, volkeramisch heet dit in vaktermen. 

Vloertegels worden in categorieën onderverdeeld, het PEI klassement. Dit staat volledig los van het feit of een tegel volkeramisch is of niet. Het slaat op de slijtvastheid van de tegel. PEI 1, 2 en 3 zijn tegels die met andere woorden krasgevoelig(er) zijn. PEI 4 en 5 zijn de krasbestendiger klasses.

Tegel op afbeelding: Croatia

Bekijk alle vloertegels
Croatia

Kan een vloertegel op de wand?

Een vloertegel is ook geschikt om op de wand te plaatsen. Omgekeerd kan dit niet, een wandtegel kan niet op de vloer geplaats worden omdat een wandtegel een andere sterkte heeft dan een vloertegel.

In de huidige trend van binneninrichting worden veelal de vloertegels doorgetrokken op de wand. Zo krijgen we een mooi geheel in kleurencombinaties en formaten. De tekening of structuur die in de tegel zichtbaar is, blijft dezelfde voor de volledige ruimte. Veel reeksen worden uitgebreid met mozaïeken en andere speelse decors die in allerlei combinaties kunnen gebruikt worden. Dit wordt meestal niet in grote hoeveelheden gebruikt maar enkel en alleen om ergens een accent te verwerken zoals aan de douchekraan, het muurtje waar toilet in verwerkt staat, voorkant bad, scheidingswand, etc.

Tegel op afbeelding: Croatia

Bekijk alle vloertegels
Croatia

Vloertegels bij Van den Bossche tegels

In ons assortiment kan u vloertegels vinden voor uw leefruimte, keuken, badkamer, terras of oprit. Laat u inspireren in onze toonzaal of online door verschillende soorten keramische vloertegels: betonlook, keramisch parket, marmerlook, terrazzo stijl, XXL tegels, terrastegels, patroontegels en nog veel meer.

Onze keramische vloertegels zijn van uitmuntende kwaliteit. Wij kiezen en kopen onze tegels zelf aan rechtstreeks van betrouwbare fabrikanten, die hun ervaring en kwaliteit al 10 tallen jaren bewezen hebben, daarom kunnen wij u de beste kwaliteit vloertegels aanbieden aan de juiste prijs.

Al de perfecte vloertegel gevonden maar nog geen vakman die de tegels kan plaatsen? Onze partner plaatsers staan klaar om uw vloertegels correct te plaatsen. U kan rekenen op uitgebreid technisch advies en professionele begeleiding.

Tegel op afbeelding: Beton

Bekijk alle vloertegels
Beton lightgrey