Terracotta

Terracotta verwijst naar klei dat ongeglazuurd gebakken wordt aan heel hoge temperaturen.

Al meer dan 1000 jaar werd terracotta als vloerbekleding toegepast. Het zal u dus niet verbazen dat terracotta een duurzaam product is en de tand des tijd zal weerstaan. Terracotta staat voor ambacht en natuurlijke charme. Deze mooie tegel geeft uw interieur een warme uitstraling.

Tegel op afbeelding: Artisan Catalan red

Bekijk Artisan Catalan red terracotta tegel
terracotta

Voordelen van terracotta

Vandaag kiezen we vaker voor duurzaam en ecologisch. Met terracotta zit u goed. Aangezien deze tegel ontstaat uit een eenvoudig proces (wat klei en hoge temperaturen) bevat terracotta geen toxische stoffen en is het productieproces van deze tegel lief voor het milieu. Terracotta is ook een prima warmtebuffer voor uw woning. Deze tegel houdt de warmte goed vast. Daarom zijn terracotta tegels zeer interessant in woningen met vloerverwarmingTevens zijn terracotta tegels geschikt voor binnen in huis en voor in de tuin. 

Tegel op afbeelding: Terracotta rustiek rood

Bekijk alle Terracotta tegels
terracotta

Onderhoud van terracotta tegels

Omdat terracotta poreuzer is dan geglazuurde keramische tegels is het van belang dat u de tegels impregneert met een gepast product. Nadien is een goede behandeling van de tegelvloer noodzakelijk. Bekijk ons onderhoudsadvies voor terracotta tegels.

Tegel op afbeelding: Terracotta rustiek rood

Onderhoudsadvies terracotta
terracotta

Cotto vecchio terracotta tegels

Exclusief bij Van den Bossche tegels: Cotto vecchio, handgemaakte terracotta tegels, ontstaan uit natuurlijk klei, langzaam gedroogd, ambachtelijk geproduceerd met een verfijnde afwerking en van excellente kwaliteit. Ontdek de volledige Cotto vecchio collectie op onderstaande knop.

Bekijk Cotto vecchio collectie Download Cotto vecchio brochure
Cotto vecchio terracotta tegels

Terra Stones terracotta look

Houdt u van de uitstraling van een terracotta vloer? Dan zal u zeker uw gading vinden in de Castle Stones collectie met een terracotta kleur: Terra Stones. U geniet van de authentieke look en feel van de bekende Castle Stones steen, met de warmrode kleur gebaseerd op de terracotta tegels van vroeger.

Bekijk Terra Stones collectie
Terra Stones terracotta look

Keramische terracotta

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke terracotta vloer? kies dan voor de keramische variant.

Bekijk alle keramische terracotta tegels
terracreta marca corona

Terracotta tegels plaatsen

Van plan om zelf terracotta tegels te plaatsen? We leggen u uit hoe u deze vloer perfect plaatst.
Toch niet zo zeker van uw stuk? Contacteer ons en we geven u enkele referenties mee van vloerders die ervaring hebben met het plaatsen van terracotta tegels. 

Terracotta tegels plaatsen
terracotta plaatsen