Een vleugje nostalgie met patroontegels

Blikvanger op de vloer. Sfeermaker in uw huis. Patroontegels geven uw ruimte een klassieke, landelijke, industriële of Art Deco uitstraling. Smaakvol in oude en nieuwe huizen. Zelfs geschikt voor buiten want cementtegels zijn vorstbestendig. Met gedecoreerde patroontegels maakt u de mooiste patronen.

Ontstaan van patroontegels

De kunst van cementtegels is ontstaan in Europa in de late 19de eeuw. Tot in de jaren '20 werden ze beschouwd als avant-garde en creatief. Cementtegels werden gebruikt als decoratieve en duurzame bekleding in heel Europa. 

Sinds het begin van de 21e eeuw en door de drang naar authenticiteit zijn cementtegels terug in de mode. Ook nu nog worden ze manueel gemaakt, stuk voor stuk, op een ambachtelijke methode die meer dan een eeuw dezelfde is gebleven. Vandaag vindt u cementtegels terug in een trendy bar, gezellig restaurant, gerenoveerde hoeve en... in uw eigen woning.

Twee soorten patroontegels

  • Cement patroontegels
  • Keramische patroontegel

Cement patroontegels

Door hun tijdloze karakter en unieke design zijn ze een meerwaarde voor iedere ruimte.
Een degelijk onderhoud is noodzakelijk voor deze tegels. Klik hier voor aangepast onderhoudsadvies voor cementtegels.

Omdat we natuurlijk houden van weinig onderhoud en groot gemak, zijn er nu ook keramische patroontegels verkrijgbaar. Is een cementtegel persoonlijk te dik voor jou (1,6 cm)? Dan is dit inderdaad een uitstekend alternatief.

 

Bekijk alle cement patroontegels
cementtegel patroontegel

Keramische patroontegels

Keramische patroontegels zijn hetzelfde als patroontegels maar dan verglaasd. Dus geen gedoe met impregneren en speciaal onderhoud. U hoeft niet bang te zijn voor vlekken en krassen. Een glas rode wijn geknoeid? Geen probleem! deze tegels zijn niet poreus, dus er zal niks intrekken. Wij bieden u het comfort van vandaag met de looks van vroeger.

Het formaat 20x20 cm komt het meeste voor, maar de tegels zijn ook leverbaar in 30x60 cm zelfs 60x60 cm. Er zijn vrolijke en kleurrijke motieven al dan niet in patchwork. Maar ook grijstinten zijn goed vertegenwoordigd.

Bekijk alle keramische patroontegels
art

Bekijk een uitgebreid assortiment patroontegels in onze toonzaal

Ontdek ons uitgebreide assortiment patroontegels in onze toonzaal. Laat u inspireren door de vele kleuren en patronen van deze authentieke tegels. Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak. We helpen u graag verder met kwaliteitstegels en het beste advies.

patroontegels