Hexagon of zeshoek tegels

De hexagon of zeshoek tegel is een vloer- of wandtegel met 6 gelijke zijden. Deze zeshoek wordt soms ook honingraat genoemd. De speciale tegelvorm leent zich goed tot het opfleuren van keukenwanden en als accentmuur in de badkamer. Ook in de gang of toilet wordt de hexagon tegel vaak toegepast.

Tegel op afbeelding: Six black swan

Alle hexagon tegels
Six black swan

Eindeloos combineren met hexagon tegel

Hexagon tegels bestaan in veel kleuren maar ook in verschillende materialen: keramische, cement of terracotta. Strak en geometrisch geplaatst passen ze heel goed in een Scandinavisch of modern interieur. Een hexagon tegel met een motiefje of tekening brengt uw badkamer dan weer naar zonnige zuiderse sferen.

Combineer een effen zeshoek tegel met een gekleurde voeg en u hebt een unieke opvallende wand. Goud, zilver of zwarte voeg met een witte hexagon tegel? De perfecte combinatie! Deze tegel kan u ook op de vloer leggen en zelfs als terrastegel gebruiken. Let wel op dat deze zeker vorstvrij zijn. De mogelijkheden met hexagon tegels zijn eindeloos. Ontdek alle zeshoek tegels in onze toonzaal of op onze website.

Tegel op afbeelding: Mayfair

Alle zeshoek tegels
Mayfair

Keramische hexagon tegels

Keramische tegels in hexagon vorm, ook bekend als zeshoekige tegels, bieden een unieke uitstraling aan elke ruimte. Deze tegels zijn verkrijgbaar in zowel matte als gladde afwerkingen, waardoor ze veelzijdig toepasbaar zijn in verschillende interieurstijlen. Keramische hexagon tegels zijn duurzame, onderhoudsvriendelijke tegels met een opvallende uitstraling.

Alle keramische hexagon tegels
  • hexagon
  • hexagon
  • hexagon

Terracotta hexagon tegels

Deze terracotta tegels in hexagon vorm zijn handgemaakt uit pure klei, langzaam gedroogd om een verfijnde kwaliteit en een ambachtelijke uitstraling te bereiken. Bekijk deze natuurlijke hexagon tegels online of in onze toonzaal.

Alle hexagon terracotta tegels
  • cotto vecchio
  • cotto vecchio
  • cotto vecchio

Cementtegels in hexagon vorm

Hexagon cementtegels worden geproduceerd door in een mal, die de vorm heeft van een hexgon, een mengsel van marmerpoeder, cement en kleurpigment te gieten. Net voor het mengsel volledig verhard is, wordt de hexgon mal eruit gehaald. Daarop wordt een dikke kleurlaag cement gegoten, het geheel wordt onder hoge druk geperst en moet dan enkele weken uitdrogen. De kleurlaag is ongeveer 4mm dik, zo krijgt u tegels die wel honderden jaren meegaan.

Bekijk alle hexagon cementtegels
  • hexagon cementtegel
  • hexagon cementtegel
  • hexagon cementtegel