Uniek, handgemaakt en met een historische uitstraling

Mauritz Simonette

Castle Stones is een prachtproduct met unieke eigenschappen, ontworpen door Mauritz Simonette. Deze tegels zijn handgemaakte replica’s van originele stenen uit historische Vlaamse en Franse landhuizen, kastelen en kerken. De tegels zijn door en door gekleurd door het gieten en persen van de grondstof en hebben een authentieke structuur die overeenkomt met de rustieke charme van toen. Hierdoor heeft elke steen zijn eigen uniek ontwerp en uitstraling.

Extreem sterk, licht en dun

Omdat Castle Stones extreem licht en dun zijn, 8 mm dik, zijn ze geschikt voor alle ruimtes, ook vochtige ruimtes zoals badkamers. Dit geldt ook voor woningen die onder monumentenzorg staan. Alle tegels en stenen van Castle Stones zijn door en door kleurvast. Omdat alles met de hand gemaakt wordt, is elk gelegd oppervlak uniek. Ze zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Voordelen:

  • extreem sterk, licht, dun en kleurvast
  • geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamer
  • geschikt voor vloerverwarming
  • handgemaakt, elke steen is uniek
  • eenvoudige reiniging en onderhoud

Verschillende modellen en kleuren

Van den Bossche tegels verdeelt verschillende modellen uit de Castle Stones collectie: 

De CASTLE STONES collectie bestaat uit 11 kleuren: Brown Grey, Bright White, Earl Grey, Evening Shadow, Morning Mist, Natural Beige, Old Grey, Terra Cotta, Terra Antique, White Sand en Warm Desert. Alle kleuren behalve Bright White bestaan uit 3 kleurtinten.

Alle materialen worden trouwens aangeleverd door Castle Stones zelf zodat u een correcte verwerking heeft van de tegels en niet voor verrassingen komt te staan.

Castle Stones Dalle

De Castle Stones Dallen zijn originele replica's van historische kerk- en kasteelvloeren. De stenen kunnen als vloer- en wandstenen gebruikt worden. Bovendien zijn ze geschikt voor toiletruimtes en voor vloeren met vloerverwarming.

De Castle Stones Dallen is een collectie stenen met een robuust en authentiek karakter. Omdat de stenen vroeger niet exact op maat gemaakt werden, bestaat er een enorme verscheidenheid aan maten. In de collectie zitten 130 verschillende vormen en maten, welke variëren van 28x31 cm tot 90x132 cm. De Dallen worden in wildverband gelegd.

Bekijk alle Castle Stones Dalle tegels
Castle Stones Dalle

Castle Stones dallen Paris

Dallen Paris collectie is een variant op de originele Dalle collectie. Beide collecties hebben het authentiek karakter van oude Franse vloeren uit kloosters en kerken. Het verschil tussen de twee collecties zit in het formaat van de steen. De stenen uit de Dallen Paris hebben een vast formaat namelijk ca. 120 x 60 cm en kunnen dus niet in wildverband gelegd worden. Daardoor ziet de Dallen Paris vloer er strakker en afgelijnder uit.

Bekijk alle Castle Stones dallen Paris
Castle Stones dallen Paris

Castle Stones Loft

De Castle Stones Loft zijn originele replica's van historische kerk- en kasteelvloeren. De stenen kunnen als vloer- en wandstenen gebruikt worden. Bovendien zijn ze geschikt voor toiletruimtes en voor vloeren met vloerverwarming.

Het model Loft bestaat uit grotere stenen tot maximaal 123 cm. Ze zijn met de hand gebrand en gehamerd waardoor ze een oude uitstraling hebben. Om een authentieke uitstraling te bereiken, worden deze stenen in wildverband gelegd.

Bekijk alle Castle Stones Loft tegels
Castle Stones Loft

Castle Stones Bricks

De Castle Stones Bricks zijn reproducties van oude Engelse en Nederlandse bakstenen, ook wel Waaltjes genaamd. Deze prachtige reproducties zijn opgebouwd uit verscheidene materialen en daarna zorgvuldig met de hand geperst. Hierdoor ontstaat een steen die voor het oog niet te onderscheiden is van de antieke variant. De steen is dan ook uitermate geschikt voor inkomhallen, toiletruimtes, open haarden en wijnkelders.

Bekijk alle Castle Stones Brick tegels
Castle Stones Bricks

Castle Stones Big Bricks

De collectie Big Bricks van Castle Stones hebben dezelfde look and feel als de Castle Stones Bricks, maar zijn groter in formaat. Doordat deze stenen groter en meer gestructureerd zijn geeft het de vloer een grovere en robuustere uitstraling. Deze onregelmatige structuur van de Big Bricks geeft de vloer een authentiek uitzicht dat terug grijpt naar de sfeer van Franse gebouwen van weleer.

De standaard Bricks zijn ca. 4,5 x 12 cm tot 4 x 15 cm terwijl de Big Bricks ca. 5 x 20 cm tot 6 x 20 cm zijn. De Big Bricks zijn steeds 7 tot 8 mm dik.

Bekijk alle Big Bricks
Castle Stones Big Bricks

Castle Stones oak bricks

Castle Stones oak bricks is een collectie gebaseerd op parketvloeren van vroeger. Geplaatst in een visgraat patroon, komt deze vloer mooi tot zijn recht. In tegenstelling tot de meeste keramische houtlook tegels, waar de nerven aan het oppervlak worden getoond, zijn bij de Castle Stones oak bricks collectie de nerven in de steen zelf gekerfd. Deze techniek zorgt ervoor dat de vloer diepte en levendigheid in de ruimte brengt. De nerven van de oak bricks imiteren perfect de structuur van natuurlijk hout. De Castle Stones oak bricks zijn 5 x 19 cm groot.

Bekijk alle Castle Stones oak bricks
Castle Stones oak bricks

Castle Stones French bricks

De Castle Stones French bricks zijn geïnspireerd op de eeuwenoude stenen uit de Dordogne streek in Frankrijk. De French bricks worden verlijmd in stroken met iedere strook een andere breedte. De stenen zijn zo ontworpen dat als ze vlak worden verlijmd, de voorkant van de stenen verspringen ten opzichte van de andere stenen. Op die manier wordt de rustiek uitstraling gerealiseerd. De French bricks worden enkel op muren geplaatst, en zijn dus niet geschikt als vloerbekleding. Wanneer de muur in kalk gezet wordt in plaats van het op te voegen krijgt u een nog authentieker resultaat.

De breedte van deze stenen zijn: 5, 8, 11 en 12 cm. Verschillende combinaties zijn mogelijk met de beschikbare lengtes van 9 tot 38 cm. De dikte varieert van 6 mm tot 16 mm.

Bekijk alle Castle Stones French bricks
Castle Stones French bricks

Cobble Stones

Cobble Stones zijn geïnspireerd op de kasseien of kinderkopjes die vroeger gebruikt werden voor de aanleg van wegen en steegjes. De naam kinderkopje duidt op de grootte van de kassei. De Cobble stones kunnen in een willekeurig of in steensverband geplaatst worden. De Cobble Stones bestaat in de maat 19x13,5 cm

Bekijk alle Castle Stones Cobble
castle stones cobble

Terra Stones

Terra Stones zijn gebaseerd op één van de eerst gebakken Hollandse stenen (Estrikken). De Terra Stone is een plavuis uit klei die weergegeven wordt op schilderijen van de grootmeesters Rembrandt en Van Gogh. Vroeger werden deze tegels gemaakt van klei in beperkte kleuren rood en geel maar dankzij de innovatieve technieken van vandaag, worden deze Terras Stones geproduceerd in moderne tinten met dezelfde warme uitstraling. De Castle Stones terra bestaat in de maat 20x20cm.

Bekijk alle Terra Stones
Terra stones

Castle Stones Versailles

De collectie Versailles is, zoals de naam doet vernoemen, geïnspireerd op de oorspronkelijke houten vloerpanelen in het beroemde Paleis van Versailles in Frankrijk. Deze houten panelen werden speciaal voor Lodewijk de Grote ontworpen. Het legpatroon werd sindsdien toegepast in vele kastelen en landgoederen. De collectie Castle Stones Versailles is tijdloos en geeft de authentieke sfeer van oude parketvloeren weer. De klassieke basis met een modern design brengt meer diepte en karakter in het interieur. De afmeting van 1 tegel is 94 x 94 x 0,8 cm

Bekijk alle Castle Stones Versailles tegels
Castle Stones Versailles

Kleuren

De Castle Stones collectie bestaat uit 11 kleuren: Brown Grey, Bright White, Earl Grey, Evening Shadow, Morning Mist, Natural Beige, Old

Grey, Terra Cotta, Terra Antique, White Sand en Warm Desert. Alle kleuren behalve Bright White bestaan uit 3 kleurtinten.

Bekijk alle kleuren
De Castle Stones collectie

Download Castle Stones brochure

Download Castle Stones brochure
Castle Stones handleiding Van den Bossche tegels