Betonlook tegels

Betonlook tegels worden vaak gekozen als vloer in een moderne woning. Betonlook tegels geven het interieur een strakke, industriële uitstraling. Maar ook in een landelijk interieur past deze tegelstijl perfect. De strakke betonlook tegel versterkt het contrast met het warme landelijke interieur.

Bekijk alle betonlook tegels

Voordelen van betonlook tegels

  • uitstraling van beton zonder de vlekgevoeligheid
  • uitstraling van beton zonder kans op scheurvorming
  • beschikbaar in tegels voor binnen als buiten
  • beschikbaar in verschillende afmetingen & kleuren 
  • ideaal in vochtige ruimtes zoals badkamer en inloopdouches
  • geschikt voor vloerverwarming
  • kras- en slijtbestendig
  • onderhoudsvriendelijk
  • duurzaam
Volcano

Betonlook tegels of gepolierd beton

De vlekgevoeligheid, de scheurvorming en het moeilijk onderhoud zorgen dat gepolierde beton minder vaak toegepast wordt voor privaat en kantoorgebruik.

Vlekken van rode wijn zijn bijvoorbeeld zeer moeilijk uit een betonvloer te verwijderen omdat een betonvloer gevoelig is voor zuren en vetten. Een betonvloer vergt dus een specifiek onderhoud.

Bij een betonvloer is de kans op scheurtjes ook zeer groot. Indien de betonvloer niet volgens de regels van de kunst gegoten werd kunnen er scheurvormingen ontstaan. Men moet ook zeker rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten indien men vloerverwarming wilt combineren met betonnen gietvloer. 

Hou er rekening mee dat een betonvloer nooit 100% vlak is, wat bij een geplaatste vloer wel het geval is.

Door deze significante nadelen kan u opteren voor een betonlook tegelvloer in plaats van gegoten beton. De keramische betontegels zijn een waardig alternatief ! 

Om het effect van een doorlopende betonvloer te evenaren kan u kiezen voor XXL groot formaat betonlook tegels: 120 x 260 of 160 x 320. U kan ook een voegkleur nemen die perfect aansluit bij de kleur van de betonlook tegel. Zo realiseert u visueel een doorlopend beton oppervlak.

Bekijk alle betonlook tegels
boost stone

Laat u inspireren

Laat u inspireren voor betonlook tegels online of in onze toonzaal. Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak via www.tegel.be/afspreken. Onze tegeladviseurs verwelkomen u graag in onze ruime toonzaal en buitentoonpark en geven advies en tips waar nodig.

Maak een afspraak