Ambachtelijk en handgemaakt

Cementtegels, afkomstig uit Vietnamese, Franse, Portugese en andere regio's zijn speciaal ontworpen om het oog te strelen. Deze tegels worden dan ook gemaakt op traditionele wijze. Ze worden ambachtelijk gemaakt en gekleurd en geven een speciaal accent aan uw interieur.

De tegels kunnen onderling verschillen van dikte, kleurtoon en kleine afwijkingen vertonen in de vorm, maar juist deze onvolmaaktheden zorgen voor een charmant en karaktervol product.

Modern, landelijk, tijdloos, Art Deco,.. Patroontegels voelen zich werkelijk overal thuis, ze roepen de charmes op van oude huizen en doen denken aan grootmoeders tijd. Vooral voor de keuken, hal en badkamer. Kortom, plaatsen waar intens geleefd wordt.

Volledige blootstelling aan de zon wordt afgeraden, omdat de tegels gaan verkleuren.

Traditioneel productieproces

In een mal, die de omtrek heeft van een patroon, wordt een mengsel van marmerpoeder, cement en kleurpigment gegoten. Net voor het mengsel volledig verhard is, wordt de mal eruit gehaald. Daarop wordt een dikke laag cement gegoten, het geheel wordt onder hoge druk geperst en moet dan enkele weken uitdrogen. De kleurlaag is ongeveer 4mm dik, zo krijg je tegels die wel honderden jaren meegaan.

Bekijk alle cementtegels

Bisazza cementtegels

Bisazza, het wereldberoemde merk in glasmozaïek, rekent vandaag ook de traditionele cementtegel tot zijn uitgebreide collectie. De collectie werd ontworpen door enkele topdesigners zoals Paola Navone, Jaime Hayon, Carlo Dal Bianco en de Bisazza Design Studio.

Lees meer over deze tijdloze collectie cementtegels.

Meer lezen
bisazza cementtegels