Zelliges

In Marokko kan je er niet naast kijken, overal zie je ze: de wandtegeltjes genaamd ZELLIGES. 

Ze worden gemaakt in de streek van de stad Fez en zijn vervaardigd uit terracotta De Marokkaanse ZELLIGES worden geproduceerd volgens de traditionele methoden in Marokko. De terracotta wordt na een eerste bakproces geëmailleerd om vervolgens nog 1 keer gebakken te worden. Na productie wordt de zijkant met een scherpe bijl schuin gekapt; zo kan men ZELLIGES met een smalle voeg plaatsen. 

De artisanale uitstraling van de ZELLIGES is heel duidelijk te zien: geen enkel tegeltje is hetzelfde. Mediterrane nonchalance die je doet dromen van de Marokkaanse zon!

ZELLIGE is dus het tegenovergestelde van de gebruikelijke vlakke industriële tegel. Ze zijn te verkrijgen in warme tinten, Deze traditionele tegeltjes passen zowel in een modern als in een landelijke interieur. Veeleer gebruikt in authentieke keukens of oosters geïnspireerde badkamers geven deze 10x10 tegeltjes een unieke uitstraling aan je ruimte.

Een behandeling met Lithofin vlekstop W is wenselijk om het onderhoud te vergemakkelijken.

 

ZELLIGES bij Van den Bossche tegels

U vindt bij ons de kwaliteit waar u op staat, maar u betaalt er geen cent te veel voor.

Wij kiezen steeds voor betrouwbare leveranciers die producten brengen die hun degelijkheid al bewezen hebben. Tevens kopen wij alle tegels verstandig in. Zonder tussenpersoon importeren wij onze tegels rechtstreeks vanuit o.a. Italië, Spanje en China. Daarom kunnen wij u de tegels aanbieden voor een correcte prijs.

Bekijk deze artisanale tegeltjes in onze toonzaal of op onze website.

Bekijk alle producten van dit merk

Producten bekijken

Inspirerende beelden

vorige
volgende