Terracotta del Bosco

Cotto vecchio: handgemaakte terracotta

De Cotto vecchio is een handgemaakte terracotta tegel, ontstaan uit aarde, water, lucht en vuur, de 4 basis elementen. Deze natuurlijke materialen worden verwerkt om nadien te drogen op een ecologische en langzame manier. Een zorgvuldige manuele productie, lange drogingstijd en verfijnde afwerking resulteert in een terracotta tegel met excellente kwaliteit: de Cotto vecchio.

Cotto vecchio tegels met zachte en afgeronde hoeken in authentieke en doorleefde afwerking doet u herinneren aan klassieke landhuizen van weleer. Deze verweerde look wordt gecreëerd door de markeringen die de ambachtsman afdrukt op de Cotto vecchio tegels. De markeringen verfijnen het oppervlak en geven de tegel een verweerde look op een natuurlijke wijze.

Eigenschappen

  • Alle tegels zijn volledig ontworpen, geproduceerd en verpakt in Italië.
  • Milieuvriendelijk materiaal gemaakt van natuurlijk klei zonder toegevoegde kleurstoffen en/of chemische componenten.
  • Elk stuk wordt exclusief met de hand gemaakt, geselecteerd en gecontroleerd met respect voor traditioneel vakmanschap.
  • De tegels hebben vanwege het ecologische karakter van de productie een lage impact op het milieu. Dit wordt gecontroleerd door gecertificeerde technische laboratoriumtests.
  • De Cotto vecchio tegels zijn ook geschikt voor Intensief beloop.
  • Door de hoge baktemperaturen heeft de Cotto vecchio tegel de lage absorptie en een hoge waterdichtheid. Daardoor is deze tegel vrijwel vlekresistent.
  • Ook geschikt voor buitentoepassingen zoals terras of tuinpad vanwege de vorstvrije eigenschappen en antislip.

Keuze uit 8 prachtige kleuren in aged afwerking

8 kleuren: Cotto vecchio Nero, Ciocco, Grigio, Cotto, Rosso, Giallo, Beige, Bianco

Bij Van den Bossche tegels heeft u een ruime keuze uit 8 prachtige kleuren. De Cotto vecchio collectie gaat van gebroken wit tot antraciet. De bekende warm rood-oranje terracotta kleur is de Cotto. Een uitgebreid gamma aan kleuren wordt bereikt door enkel het gebruik van natuurlijk klei, rijk aan mineralen, die de kleurverschillen realiseren. 

Aged afwerking

De ruwe typische afwerking van Cotto vecchio rechtstreeks uit de steenovens is de aged afwerking. Deze afwerking heeft een gelijkmatig ruw oppervlak en is ook geschikt voor externe toepassingen dankzij de antislip en vorstvrije eigenschappen.

Authentieke uitstraling

Het gebruik van terracotta stijgt vandaag in populariteit bij veel architecten en interieurdesigners. Logisch, want deze tegel kan u oneindig combineren met steen, marmer, hout, glas enz. De authentieke handgemaakte terracotta tegel, Cotto vecchio, beantwoordt perfect aan de moderne esthetiek van vandaag. De authentieke uitstraling is een must in elk landelijk interieur. Maar ook in een modern interieur geeft de Cotto vecchio tegel een unieke toets.

Download Cotto vecchio brochure

Download Cotto vecchio brochure
Cotto vecchio brochure

Bekijk alle producten van deze collectie

Producten bekijken

Inspirerende beelden

vorige
volgende