Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Top 10 grootste tegelblunders

chape

1. VLOER OP VERSE CHAPE LEGGEN

Laat verse chape minstens 4 weken drogen in een winddichte ruimte. In open ruimtes duurt dit droogproces veel langer. Als u dit niet doet riskeert u dat de vloertegel los komt. Welke producten zijn geschikt om een dekvloer te maken?

Welke chape kan ik gebruiken (enkel voor kleinere ruimtes zoals badkamer)
oneffen chape

2. VLOER OP ONEFFEN CHAPE LEGGEN 

Zorg steeds dat de ondergrond effen is. U kan dit testen door een lange paslat of rechte plank vanuit de hoeken van de kamer naar het midden te leggen. Meestal is er een niveauverschil aan de hoeken of aan de deuren. Oneffenheden werkt u weg met een egalisatiemortel. Welke egalisatiemortel gebruikt u het best?

Welke egalisatiemortel is geschikt
tegel op tegel

3. TEGEL OP TEGEL PLAATSEN ZONDER DE ONDERGROND TE ONTVETTEN

Betegelen zonder afbraakwerken? Dat kan met de renovatietegel. Deze zijn uiterst dun en kunnen gemakkelijk op de bestaande vloer geplaatst worden zonder de opbouwhoogte extreem te verhogen. Vergeet niet de ondergrond te ontvetten en maak gebruik van een hechtingsprimer. Bij absorberende vloeren zoals cementtegels of natuursteen moet u de vloer goed ontvetten omdat deze met veel zeep onderhouden werden, indien dit niet gebeurt bestaat de kans dat de tegels los komen. Welke producten kan u gebruiken om de ondergrond te ontvetten?

Welke primer is geschikt om de ondergrond te ontvetten
tegel op tegel voegen

4. TE SNEL VOEGEN VAN TEGEL OP TEGEL

Indien u op een niet-zuigende ondergrond betegeld hebt zal al het vocht in de lijm moeten uitdrogen via de smalle voeg. Wacht daarom 48 uren vooraleer u gaat opvoegen. Bij verlijming op droge chape is dat maar 36 uren. Hoe tegel op tegel plaatsen?

Hoe tegel op tegel plaatsen
vloer dweilen

5. ONVOLDOENDE REINIGING NA PLAATSING

Na het invoegen blijft er een cementwaas achter op de tegels. Nadien gaat u de vloer schuren. Om een optimaal resultaat te bekomen doet u dit met een cementsluierverwijderaar specifiek voor keramische tegels of natuursteen. Deze producten nemen de restjes cement en voegsel weg die u niet kan verwijderen met een gewoon onderhoudsproduct. Let op: gebruik dit product vanaf 3 weken na het invoegen zodat de voeg mooi uitgehard is en de kleur behouden blijft. Bekijk hier het aanbevolen product voor het verwijderen van cementsluier op keramische tegels.

Hoe cementsluier verwijderen
slijtklasse

6. DE FOUTE TEGEL KIEZEN

Een vloer plaatsen in een ruimte waar er een zeer druk beloop is? Dan kiest u best voor een volkeramische tegel met een PEI waarde IV of hoger. Hoe hoger de waarde hoe sterker de tegel. Op onze website kan u alle technische informatie per tegel raadplegen.

Meer info over slijtklasse
houtlook

7. VERKEERD LEGPATROON

Nog een tip. Als u van plan bent keramisch parket te plaatsen, kies dan voor een verband dat 1/3 of ¼ verschil is met de andere tegel.

tegellijm

8. TE WEINIG TEGELLIJM GEBRUIKEN

Zorg dat u genoeg tegellijm zowel op de tegel als op de dekvloer aanbrengt. Zoniet ontstaan er holle plaatsen en kan de tegel door beloop op die plaats breken. Bekijk het assortiment tegellijm.

Bekijk assortiment tegellijm
ontkoppelingsmat

9. NIET ONTKOPPELEN BIJ VLOERVERWARMING

Onderschat niet de meerwaarde van een ontkoppelingsmat bij vloerverwarming. Door hoge temperatuurschommelingen is het aangewezen om een ontkoppelingsmat tussen de tegel en de ondergrond te plaatsen. Deze mat vangt de horizontale spanningen op. TIP: Wilt u liever geen gedoe met ontkoppelingsmatten? Kies dan voor de nieuwe Webercol XXL. Deze tegellijm maakt een ontkoppelingsmat overbodig!

Meer info over Webercol XXL
kwaliteitstegel

10. INBOETEN OP KWALITEIT

Een vloer legt u niet voor even. Daarom begeleiden wij u graag in de zoektocht naar de perfecte tegel. Dit voor de juiste prijs en met het beste advies. Naast onze ruime collectie tegels, delen wij ook graag onze passie met u, door meer te vertellen over de achtergrond en de unieke eigenschappen van de tegels. U hebt een waaier van mogelijkheden in uw handen. Dat kan overweldigend zijn. Daarom zijn we er graag voor u. Om uw vragen te beantwoorden, uw klankbord te zijn en u ideeën te geven. Zodat u straks 100% van uw tegels kan genieten.

Maak een afspraak op www.tegel.be/afspreken Wij maken tijd voor u vrij en begeleiden u graag in de zoektocht naar de perfecte tegel.

Maak een afspraak online

Meer inspiratie?

top 10 inspirerende keukens
Badkamers
Hallen
top 10 mooiste inloopdouches
top 10 zomer terrassen
top 10 stijlvolle slaapkamers
top 10 straffe opritten
top 10 kleinste kamertje

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be