Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Terrastrends van 2017

Binnen wordt buiten en omgekeerd

De tuin en het terras worden hoe langer hoe meer het verlengde van de woonkamer. Daarom is het belangrijk om de sfeer en uitstraling van binnen naar buiten door te trekken. U vindt dan bij ons ook meer en meer vorstvrije keramische tegels van 2cm dikte voor binnen als buiten.

Urbanature

XXL impact

In de huidige bouwtrend en zeker naar de toekomst toe worden bouwpercelen steeds kleiner, en bijgevolg ook terrasoppervlaktes. In kleine tuinen, zoals stadstuinen moet u dus creatief zijn. Met grote tegels bijvoorbeeld vergroot u optisch uw terras, omdat er minder voegen zijn. Ook de combinatie van kleine en grote formaten maakt u terras optisch groter.

Urbanature

Keramische opmars

Keramische tegels zijn aan een opmars bezig. Niet alleen voor de vloer maar ook voor de nodige afwerking zoals terrasranden, traptreden en gevelplinten. U kan kiezen tussen een groot aantal looks, zoals die van natuursteen, beton en hout. De Stage op de foto hieronder is een mooi voorbeeld van een betonlook tegel voor binnen als buiten.

Urbanature

Kleurvariaties

Combineer eindeloos verschillende kleuren tegels. Maak uw terras uniek en persoonlijk. Ontwerp zelf een originele look voor uw terras door tegels van verschillende kleuren te combineren of de tegels af te wisselen met siergrind. De vraag naar kleur en variatie is groot. U ziet dan ook bij verschillende collecties een grote evolutie in uitstraling en looks.

Urbanature

Uitzicht en functionaliteit gaan hand in hand

Uitzicht speelt een grote rol bij uw keuze van de juiste tegel, maar ook de functionaliteit van het gekozen materiaal is van belang. Hoe beperkt u bijvoorbeeld wateroverlast tot een minimum? Kies materiaal dat rekening houdt met ons klimaat, zoals waterdoorlatende klinkers. Om waterschade te vermijden zorgt u best voor een correcte terrasopbouw, dat kan via deze handige tool.

Urbanature

Het beste van twee werelden

Het lijkt wel dé trend om eigenschappen en voordelen van verschillende materialen te combineren. Zoals een keramische tegel met het uitzicht van hout. Zo geniet u van een makkelijk te onderhouden keramische vloer met de warme uitstraling van hout.

Urbanature

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be