Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Patroontegels

Patroontegels zorgen voor een vleugje nostalgie

Blikvanger op de vloer. Sfeermaker in uw huis. Patroontegels geven uw ruimte een klassieke, landelijke, industriële of Art Deco uitstraling. Smaakvol in oude en nieuwe huizen. Zelfs geschikt voor buiten want cementtegels zijn vorstbestendig. Met gedecoreerde patroontegels maakt u de mooiste patronen.

Patroontegels zorgen voor een vleugje nostalgie

Ontstaan van patroontegels

De kunst van cementtegels is ontstaan in Europa in de late 19de eeuw. Tot in de jaren '20 werden ze beschouwd als avant-garde en creatief. Cementtegels werden gebruikt als decoratieve en duurzame bekleding in heel Europa.

Sinds het begin van de 21e eeuw en door de drang naar authenticiteit zijn cementtegels terug in de mode. Ook nu nog worden ze manueel gemaakt, stuk voor stuk, op een ambachtelijke methode die meer dan een eeuw dezelfde is gebleven. Vandaag vindt u cementtegels terug in een trendy bar, gezellig restaurant, gerenoveerde hoeve en... in uw eigen woning.

Cement patroontegels

Cement patroontegels

Door hun tijdloze karakter en unieke design zijn ze een meerwaarde voor iedere ruimte.
Een degelijk onderhoud is noodzakelijk voor deze tegels.

Omdat we natuurlijk houden van weinig onderhoud en groot gemak, zijn er nu ook keramische patroontegels verkrijgbaar. Is een cementtegel persoonlijk te dik voor jou (1,6 cm)? Dan is dit inderdaad een uitstekend alternatief.

Keramische patroontegels

Keramische patroontegels

Keramische patroontegels zijn hetzelfde als patroontegels maar dan verglaasd. Dus geen gedoe met impregneren en speciaal onderhoud. Je hoeft niet bang te zijn voor vlekken en krassen. Een glas rode wijn geknoeid? Geen probleem! Deze series tegels zijn niet poreus, dus er zal niks intrekken.

Het formaat 20x20cm komt het meeste voor, maar de tegels zijn ook leverbaar in 30x60cm zelfs 60x60cm. Er zijn vrolijke en kleurrijke motieven al dan niet in patchwork. Maar ook grijstinten zijn goed vertegenwoordigd!

Wij beschikken over een uitgebreide collectie keramische patroontegels en bieden u het comfort van vandaag met de looks van vroeger.

Bekijk al onze collecties met patroontegels

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be