Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Tegel- en mozaïektraining Italïe

Hemelvaart 2017 vertrokken we met het ‘Van den Bossche-team' naar Italië voor een tegel- en mozaïektraining. In Vicenza-Alte, waar het beroemde Bisazza filiaal gevestigd is, kregen wij een opleiding over alle facetten van mozaïek.

Een reusachtig masker in gouden glasmozaïek, een Mini Cooper in bloemenmotief tot zelfs een heus vliegtuig bekleed met kleine mozaïektegeltjes. U kan het zo gek nog niet bedenken of het werd er tentoongesteld.

Na de opleiding konden wij genieten van een heerlijke lunch op een wel 20 meter lange witmarmeren tafel, in een grote zaal bezaaid met glasmozaïek. De lasagne smaakte extra lekker in deze sprookjesachtige setting.

De volgende halte was de Panariagroup waar de bekende ZER0.3 tegels ontworpen én ook geproduceerd worden. De fabrieksagent verwelkomde ons met een fris drankje, want ondertussen klom de thermometer al naar 31°C.

We kregen de kans om het volledig computergestuurde productieproces van begin tot eind te volgen. Omdat Panaria dit productieproces nauwgezet ontwikkelt en er hoge selectiecriteria gesteld worden, bent u als klant zeker van een perfect eindproduct. Eén van de vele pluspunten van het merk Panaria.

In Fiorano gaf de areamanager ons een rondleiding in de wereld van de keramische designtegels van Atlas Concorde. Hij heeft een passie voor tegels, net als ‘Van den Bossche tegels' wil hij zijn passie en kennis met iedereen delen.

Een uniek concept, originele tegels in textiellook, 3D-tegels en houtlook in uw leefruimte of badkamer? Dan is Atlas Concorde echt een aanrader. Het meest complete aanbod vindt u bij deze producent. Zowel vloer- als wandtegels passen perfect bij elkaar.

We wandelen verder door de tuinen van Atlas Concorde en worden opgewacht met een glaasje bubbels aan een groot zomers buitenzwembad. Ook speciale keramische stukken voor de zwembadafwerking hebben zij in hun collectie opgenomen. Op dat vlak bieden zij, in tegenstelling tot andere merken, een zeer uitgebreid gamma.

De laatste dag brachten we door in Venetië. Het Dogepaleis, het San Marcoplein, rustig kuieren in de kleine authentieke steegjes, heerlijke pasta Vongole en lekkere Italiaanse Gelato... Geniet nog even na met ons fotoverslagje van deze boeiende reis:

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be