Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Alle merken bij VAN DEN BOSSCHE

Vande Moortel

Steenbakkerij VANDE MOORTEL is dé specialist in gevelstenen en kleiklinkers.
Het bedrijf, opgestart in 1864 in de Scheldevallei te Oudenaarde, begon met het produceren van gevelstenen. Vandaag staat er op diezelfde locatie een moderne steenbakkerij die actiever is dan ooit. De leiding is al die tijd in handen gebleven van de familie VANDE MOORTEL die het bedrijf liet uitgroeien tot een belangrijke fabrikant van gevelstenen en dé referentie in de kleiklinkermarkt.

Op geen enkel moment gedurende deze lange geschiedenis heeft het bedrijf gebroken met haar roots en traditie. Bij elke investering en innovatie die het bedrijf heeft gekend, is er zorgzaam omgegaan met de streekgebonden tradities. Hierdoor zijn ze ondertussen bekend tot ver buiten de landsgrenzen en bij architecten voor hun unieke karakter en authenticiteit.

De in Oudenaarde geproduceerde stenen beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsnormen. De stenen scoren standaard boven de Belgische normen, dewelke tot de strengste van de wereld behoren. Zo hebben de kleiklinkers van VANDE MOORTEL een zeer lage wateropname.

De kleiklinkers uit de serie Ancienne Belgique hebben het label "Hand Made". Dit label wordt gekenmerkt door zijn puur karakter. Binnen één productie ontstaan er krachtige natuurlijke kleurverschillen vanwege het gereduceerde bakproces. Samen met de handmatige verwerking tijdens het productieproces maakt dit elke steen uniek. Zo verkrijgen ze hun ruwe contouren en vertonen ze sporen van deze manuele handelingen.
Ook de aanwezige brandvlekken worden op authentieke wijze bekomen door het strooien van kolen.

Van den Bossche is verdeler van de kleiklinkers van VANDE MOORTEL. In ons nieuw buitentoonpark kan u dit ambachtelijk product kiezen op mooie aangelegde vloervlakken.

1 collecties met 1 tegels gevonden
Vande Moortel
 
Materiaal
Kleur Meer kleuren »
Structuur Meer structuren »
Afmetingen Meer afmetingen »
Tegels zijn
Geschikt voor
Locaties

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be