Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Garagetegels

5 collecties met 217 tegels gevonden
Locatie Binnen Buiten
Geschikt voor
Materiaal
Kleur Meer kleuren »
Structuur Meer structuren »
Afmetingen Meer afmetingen »

Tegels zijn met voorsprong de populairste vloeroplossing in garages.
Een garagetegel hoeft geen livingtegel te zijn, maar waarom zou hij niet mooi en vooral functioneel mogen zijn? Bovendien heeft niemand nog veel tijd over om zijn garagetegel te staan schrobben.

Gebruik een vetbestendige tegel, want het is belangrijk dat tegels voor de garage geen vet of olie opnemen, zelfs de beste wagen kan wel eens een lekje olie achterlaten na zijn overnachting in de garage. Koop ook liefst een volkeramische tegel. Stel dat er olie lekt op een cementtegel: die vlek krijg je er nooit meer uit.

De ideale tegel is minimaal acht millimeter dik, heeft een oneffen look, en is maximaal 45 bij 45 centimeter groot. Kies beter niet voor effen, want daar zie je onmiddellijk bandensporen op. Een garagevloer krijgt heel wat te verduren, neem daarom een dikte van minstens acht millimeter. Dunner kan altijd, maar dan verhoogt het risico op breuken.

Qua afmetingen geldt het omgekeerde. Ga niet boven 45 bij 45 centimeter, tenzij je 100 % zeker bent van de plaatsing. Want hoe groter de tegel, hoe belangrijker dat hij overal ondersteuning krijgt. Is dat niet het geval, dan is zelfs een klein steentje in de nerf van een autoband al nefast.

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be