Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Buiten duurzaam betegelen

Keramische tegels en natuursteen op een vorstvrije terras

Een goed en duurzaam betegeld terras of balkon vraagt een aantal aandachtspunten. De oorzaken van schade zijn dikwijls te wijten aan klimatologische omstandigheden.

Regen, vorst, dooi en zon onderwerpen de tegels, kleefmortel, voegen en de ondergrond aan permanente dimensionale vervormingen. Deze materialen zetten, onder de invloed van de warmte van de zon, niet op dezelfde manier uit en het tegelwerk kan, wanneer de uitzetting verhinderd wordt, barsten of zelfs loskomen.

Bij afwezigheid van een helling, kan water, soms gepaard gaande met vorst, op termijn onder de tegels infiltreren. Dit kan, na verloop van tijd, leiden tot het loskomen van de tegels, zeker wanneer de voegen tussen de tegels niet waterwerend zijn. Dit fenomeen wordt bij vorst nog eens versterkt.

Om de duurzaamheid van het tegelwerk te verzekeren, dient de uitvoering van het tegelwerk dan ook in de meest optimale omstandigheden en volgens de regels van de kunst te gebeuren.

Voor een correcte buitenplaatsing van keramische tegels, tegels in natuursteen of kleiklinkers hebben we onderstaande tool ontwikkelt. U kiest het te plaatsen materiaal en na enkele eenvoudige klikken ontvangt u van ons een eenvoudige doorsnede van de perfecte opbouw met bijkomend advies en opmerkingen.

Kies hieronder het te plaatsen materiaal

Keramische tegels

U wenst plaatsingsadvies voor keramische tegels.

Klik hieronder.

Keramische tegels

Tegels in natuursteen

U wenst plaatsingsadvies voor natuursteentegels.

Klik hieronder.

Natuursteen

De tegelcalculator

Gebruik onze handige tegelcalculator om GRATIS uw hoeveelheden te berekenen!

Bereken zelf

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be