Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Tegels plaatsen op tegeldragers

Tegeldragers

Het restylen van een balkon, een plat dak omvormen tot een volwaardige buitenruimte of een terras aanleggen op een oneffen ondergrond, het is geen sinecure om hier een feilloos resultaat af te leveren.

Vaak maakt men gebruik van tegeldragers waardoor deze obstakels gemakkelijk te overwinnen zijn. Keramische buitentegels van 2cm dikte kan je perfect plaatsen op tegeldragers, je hebt dan geen dekvloer en tegellijm nodig. Daarnaast is er door de open voegen minder kans op scheurvorming en kan je eventueel, bij verhuis, de tegels meenemen en opnieuw gebruiken. De vrije ruimte onder de tegels is bovendien geschikt als doorvoer van leidingen en kabels die op deze manier altijd gemakkelijk toegankelijk blijven. Tegeldragers zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar zodat je het terras kan nivelleren.

Tegeldragers

Hoeveel tegeldragers zijn nodig?

 

  • Bij keramische buitentegels van 60x60 cm en min. 2 cm dik, plaats je vier tegeldragers op de hoeken. 
  • Bij tegels van 75x75 cm en min. 2 cm dik, plaats je vijf tegeldragers: 4 op de hoeken en nog één ter ondersteuning in het midden.
  • Bij keramische buitentegels van 30x120 en 60x120 cm en min. 2 cm dik, plaats je zes tegeldragers.

 

Bereken zelf hoeveel tegeldragers je nodig hebt met deze som:

Aantal tegels in de lengte x aantal tegels in de breedte
+ aantal tegels in de lengte + aantal tegels in de breedte
+ 1 extra
= het benodigde aantal tegeldragers. 


Bijvoorbeeld: vijf tegels in de lengte en vijf in de breedte = 5x5 = 25 stuks + 5 (tegels in de lengte) + 5 (tegels in de breedte) = 35 stuks + 1 (extra) = 36 stuks.

Indien er extra ondersteuning nodig is bijvoorbeeld bij grote formaten of rechthoekige formaten dan tel je deze er bij op. De tegeldragers zijn geschikt om terrassen voor personen te ondersteunen, niet voor voertuigen.

Hoeveel tegeldragers zijn nodig?

Kan natuursteen ook op tegeldragers?

Ook waar een traditionele plaatsing niet aangewezen of mogelijk is, blijft natuursteen ideaal materiaal om op tegeldragers te plaatsen.
Daar de tegels slechts op 4 hoeken rusten, is een stevig en robuust materiaal met een hoge buigweerstand onontbeerlijk. Graniet, basalt en sommige kalkstenen (min. 4 cm dikte) zijn dan ook de aangewezen producten voor deze toepassing.

Bij de keuze van het materiaal houdt men best rekening met:

  • bij voorkeur vierkante formaten. Door hun hogere breeksterkte kan de dikte eerder beperkt worden. Bv. waar voor een tegel Pepperino Dark 60x60 cm een dikte van 3 cm voldoende is, zal een dikte van 4 cm noodzakelijk zijn voor dezelfde tegel van 30x60 cm.
  • bij voorkeur granieten en basalten, deze zijn sterker dan kalkstenen of blauwe steen.
Bekijk assortiment tegeldragers
Kan natuursteen ook op tegeldragers?

De tegelcalculator

Gebruik onze handige tegelcalculator om GRATIS uw hoeveelheden te berekenen!

Bereken zelf

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be