Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Ondergrond egaliseren

Vóór u een nieuwe vloer legt moet u zorgen voor een egale ondervloer, waterpas en zonder putten of oneffenheden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Welk type vloer u ook egaliseert, kies de juiste egalisatiemortel en verkrijg zo een onberispelijk resultaat!

Diagnose van de ondergrond is essentieel

Voor u begint met de tegelwerken is het belangrijk om de bestaande dekvloer grondig analyseren. Hoe hard is de dekvloer? Dat controleert u door met een spijker op meerdere plaatsen in de vloer te krassen. De krassen mogen niet meer dan oppervlakkig zijn. Gaan ze te diep? Dan is de ondergrond niet hard genoeg om de egalisatielaag te dragen.

Vraag bij twijfel een specialist om een uitgebreide diagnose te stellen.

ondergrond controleren

Voor elke situatie de juiste egalisatiemortel

Wenst u een binnenvloer uit te vlakken en te bedekken met een gloednieuwe tegel?Misschien is uw nieuwe vloer wel het onderdeel van een grondige renovatie in huis?

Kies bij renovatiewerken voor een speciale egalisatiemortel om oude binnenvloeren uit te vlakken. Ook delicate ondergronden, zoals een houten vloer, of vloeren die een hoge belasting vereisen, zoals de vloer in een garage of magazijn, vereisen doorgaans een specifieke soort egalisatiemateriaal.

egalisatiemortel vloer

Gebruik je egalisatiemortel zoals het hoort

Vloeren egaliseren vereist enige productkennis. Heeft u de juiste egalisatiemortel voor uw klus gevonden? Ga dan zorgvuldig te werk. Lees de richtlijnen grondig voor u met de werken start en hou rekening met de aanbevolen hoeveelheden.

egalisatiemortel aanbrengen

De tegelcalculator

Gebruik onze handige tegelcalculator om GRATIS uw hoeveelheden te berekenen!

Bereken zelf

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be