Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Een zwembad met natuursteenboord

Do's en don't's

Een zwembad in huis of tuin geeft aan uw woning een zekere stijl en allure.

Afgewerkt met natuursteen wordt de luxe uitstraling nog meer benadrukt en in tegenstelling tot andere materialen behoudt natuursteen ook na jaren nog steeds zijn kwaliteiten. Algemeen geldt dat de natuursteensoorten die geschikt zijn voor terrasbetegeling ook gebruikt kunnen worden voor zwembadafwerking. Om ervoor te zorgen dat het zwembad en naastliggende betegeling één harmonieus geheel vormen kiest u best hetzelfde materiaal voor beide toepassingen.

Zwembadboorden worden aangeboden in verschillende materiaalsoorten, types, formaten en afwerkingen. Net zoals natuursteen voor buiten is het wenselijk te kiezen voor een voldoende antislip oppervlak dat bovendien ook blootvoets te belopen is, bijvoorbeeld satino, brossato, gevlamd...

Natuursteen is met zijn talloze formaten en afwerkingen een onuitputtelijke bron van inspiratie: de zwembadboorden met een rechte neus passen perfect bij een moderne stijl. Voor een landelijke omgeving raden we de halfronde afwerking aan.

Waterkwaliteit

Na de plaatsing is het volop genieten van de rust en ontspanning die het zwembad te bieden heeft. Maar om de natuurstenen zwembadboorden en het zwembad in opperbeste staat te houden, is goed onderhoud van groot belang. Het filtreersysteem van het zwembad zorgt ervoor dat de Ph van het water constant neutraal gehouden wordt, - ideale Ph waarden zijn 7.2 - 7.6. Bij gebruik van het zwemwater zal de Ph dalen, waardoor bij slecht onderhoud of een slecht werkende filterinstallatie het water licht zuurhoudend wordt. Bij zuurgevoelige natuursteensoorten - bv. Kalkstenen en Twilight - zal dit een effect hebben op de staat van de zwembadboorden. Bij normale toepassing zal de invloed beperkt blijven aangezien het water niet constant in contact staat met de boordstenen. De kans op lichte schade zal groter zijn bij overloopzwembaden waar de boordstenen permanent in contact met het water staan. Twilight zal door de invloed van dit 'vervuild' zwembadwater licht verbleken. Bij kalkstenen zal de schade zich ook uiten in de vorming van putjes op het oppervlak die - wanneer het water van slechte kwaliteit blijft - steeds dieper en groter zullen worden. Het is dus belangrijk dat de kwaliteit zeer goed bijgehouden wordt om schade te vermijden.

Kies dus steeds voor een adequaat waterfilteringssysteem. De meest gekende waterzuivering voor zwembaden is chloor. Chloor - in geringe mate - is in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt niet schadelijk voor natuursteen. Het zorgt er zelfs voor dat - door het spatwater - de omliggende betegeling proper gehouden wordt.

De laatste jaren is het aanbod in waterfilteringsystemen voor zwembaden enorm uitgebreid waardoor er tal van mogelijkheden zijn: ionische zuivering, actieve zuurstofzuivering, ozon,...

Doordat niet elke methode gecombineerd kan worden met om het even welke natuursteen raden we aan steeds informatie te halen bij een gespecialiseerde firma.


De tegelcalculator

Gebruik onze handige tegelcalculator om GRATIS uw hoeveelheden te berekenen!

Bereken zelf

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be