Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Witsteen of Kalksteen reinigen en onderhoud

Kalksteen - Witsteen reinigen, beschermen en onderhouden

Witsteen is een gebruikte benaming voor lichte kalkstenen vooral afkomstig uit Frankrijk en Portugal. Kalksteen kent vooral binnenshuis zijn toepassingen voor vloeren en wanden in inkomhallen, leefruimtes, badkamers... Mits een aangepast onderhoud kan Witsteen ook toegepast worden als bevloering in ontvangstruimtes of winkels. Er bestaan veel verschillende soorten witsteen, elk met hun porositeit en hardheid.

 

REINIGEN van Witsteen

Witte kalksteen kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met een MN vuiloplosser om algemeen vuil te verwijderen.

Om eventuele cementsluier te verwijderen kan dit product gebruikt worden met een eenschijfs schrobmachine met een groene pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, deze kunnen uw marmer blijvend beschadigen.

 

BESCHERMEN van Witsteen

Een MN Vlekstop ECO is een speciaal impregneermiddel voor poreuze kalkstenen. Dit product werkt water- en vlekwerend en heeft een langdurige werking, vormt geen lagen en is onzichtbaar.

 

ONDERHOUDEN van Witsteen

Kalk- of witsteen onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de Lithofin MN Wash & Clean. Wash en Clean vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Voor verzoete of gepolijste afwerkingen zorgt het periodiek gebruik van glansmelk, MN Glans en Schoon, voor een bescherming van uw oppervlakteafwerking en zorgt voor een mooie glans. Afhankelijk van de witsteen dient dit product goed gedoseerd te worden. De ene witsteen is sneller verzadigd dan de andere.

MN vuiloplosser

MN vuiloplosser

MN vlekstop ECO

MN vlekstop ECO

MN Wash & Clean

MN Wash & Clean

MN Glans en Schoon

MN Glans en Schoon

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be