Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Composiet marmermozaïek granito terrazzo onderhoud

Marmer reinigen, beschermen en onderhouden

Composiet vloeren zijn samengesteld uit diverse materialen. De meest gekende composiet tegels is granito, ook wel marmermozaïekvloer of terrazzo genoemd.

Granito vloeren zijn in één keer gegoten en samengesteld uit cement en deeltjes natuursteen. Deze natuursteen kan graniet, marmer, blauwe hardsteen of andere kalksteen zijn.

REINIGEN van Composietvloeren

Composiet kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met een MN vuiloplosser om algemeen vuil te verwijderen.

Om eventuele cementsluier te verwijderen kan dit product gebruikt worden met een eenschijfs schrobmachine met een groene pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, deze kunnen uw composiet blijvend beschadigen.

 

BESCHERMEN van Composietvloeren

Granito of terrazzo heeft een dicht oppervlak dat steeds weerbaarder wordt in het gebruik. Vooral bij nieuwe vloeren adviseren we een vlekwerende bescherming. Een MN Vlekstop W is een speciaal impregneermiddel met sterk vlekwerende eigenschappen. Dit product heeft een langdurige werking, vormt geen lagen en is onzichtbaar.

TIP: kleine oppervlakken in marmermozaïek kan men ook boenen met Lithofin MN Politoer: deze vloeibare steenwas versterkt de kleur en glans en verfraait het oppervlak.

 

ONDERHOUDEN van Composiet - Granito - Terrazzo - Marmermozaiëk

Composiet onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de Lithofin MN Wash & Clean. Wash en Clean vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Om werkbladen in composiet te onderhouden adviseren we het makkelijke MN Easy Clean te gebruiken.

Voor verzoete of gepolijste afwerkingen zorgt het periodiek gebruik van glansmelk, MN Glans en Schoon, voor een bescherming van uw oppervlakteafwerking en zorgt voor een mooie glans. Periodiek en verdund te gebruiken.

MN vuiloplosser

MN vuiloplosser

MN vlekstop W

MN vlekstop W

MN Politoer

MN Politoer

MN Wash & Clean

MN Wash & Clean

MN Easy Clean

MN Easy Clean

MN Glans en Schoon

MN Glans en Schoon

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be