Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Onderhoud glasmozaïek

Onderhoudsadvies voor glasmozaïek

Reinigen na plaatsing

Na de plaatsing adviseren we u, uw glasmozaïek grondig te reinigen met Boscobello cementsluierverwijderaar of een KF cementsluierverwijderaar. Dit product haalt de sluier cement weg die door de plaatsing en het opvoegen van uw mozaïeken achtergebleven is. We adviseren dit product te gebruiken nadat uw voeg volledig uitgedroogd is, ongeveer 20 dagen na het voegen.
  
Gebruik, tussen het voegen en het reinigen met een cementsluierverwijderaar, enkel zuiver water voor het onderhoud. Andere reinigingsproducten kunnen een film op uw cementsluier achterlaten wat het reinigen moeilijk maakt.

Wekelijks onderhoud

Na het gebruik van een cementsluierverwijderaar bent u klaar om uw tegels te gaan onderhouden. Met een normaal wekelijks onderhoud hoeft u geen andere reinigingen meer te doen in de loop der jaren.

We adviseren Boscobello cementsluierverwijderaar of een Lithofin KF Cementsluierverwijderaar voor de eerste opkuis. Dit enkel bij gebruik van de Weber Color Comfort voegsels. Bij het opvoegen met epoxyvoegsel, raden wij aan de eerste opkuis uit te voeren met de Lithofin Uni Resin-ex. Let op wanneer er goud of zilver verwerkt is in de mozaïeken. Dit kan blijvend schade aanbrengen.

Daarna Boscobello keramisch onderhoud of een Lithofin KF Onderhoudsreiniger voor het dagelijks onderhoud en Boscobello keramische krachtreiniger of een KF Intensiefreiniger voor periodiek gebruik. De KF Intensiefreiniger kan u ook als wekelijks onderhoudsproduct gebruiken maar ook als intensieve reiniger om uw mozaïeken periodiek te schrobben, mochten deze toch eens ‘vettig' of ‘vuil' staan.

TIP: Gebruik een KF Sanitairreiniger om kraanwerk, wastafels, douches of baden te onderhouden.

Ook in regio's met hard water (kalkhoudend) af en toe een scheutje KF Sanitairreiniger in uw dweilwater doen om kalkafzetting te verwijderen.

glasmozaiek

Boscobello cementsluierverwijderaar

Boscobello cementsluierverwijderaar

Boscobello keramisch onderhoud

Boscobello keramisch onderhoud

Boscobello keramische krachtreiniger

Boscobello keramische krachtreiniger

KF sanitairreiniger

KF sanitairreiniger

UNI Resin-ex

UNI resin-ex

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be