Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Tweede keuze versus eerste keuze

Tweede keus, derde keus, handelskeus,...

Allemaal alternatieven om te zeggen dat u geen eerste keuze vast hebt.

Bij de productie van tegels kan er iets verkeerd gaan. Als deze tegels nog bruikbaar zijn, worden deze als mindere keuze verkocht. Er is geen norm om tweede keuze of derde keuze te onderscheiden. Elke fabrikant legt zijn eigen norm op om onderscheid in deze keuze te maken. Het kan hier gaan over een kleurafwijking ten opzicht van het origineel, een maatafwijking, het hol of bol staan van de tegels, kleine of grote fouten in het oppervlak...

Zijn deze tegels van mindere kwaliteit? Ze zijn bedoeld om als eerste keuze gemaakt te zijn. Dit brengt voor de fabrikant meer op dan 'gediskwalificeerde' tegels. Dus alle grondstoffen of materialen gebruikt om de tegels als eerste keuze te maken werden gebruikt, maar toch gaat er iets mis...

Als je overweegt om minder keuze tegels te kopen, voorzie dan voldoende reserve om eventuele 'slechte' tegels zelf te vervangen. U betaald een heel stuk minder dan eerste keuze tegels, maar hou rekening dat op dit soort tegels geen enkele waarborg of garantie gegeven wordt.

In onze lotenhoek vind u ons tijdelijk assortiment tweede en derde keuze tegels. Tijdelijk, want OP=OP en ze worden door de fabrikanten niet met opzet gemaakt!

De keuze van de tegels kan u controleren op de verpakking van de tegels. Bij Choix, Scelta, Choice, Calidad zal de keuze vermeld staan. Meestal een "1" voor eerste keuze, soms ook "A". Bij de minste twijfel adviseren we u de tegels niet te plaatsen en ons te contacteren.

Spijtiggenoeg zijn er collega tegelhandelaars die mindere keuze zoals 2de of 3de keuze verkopen als eerste keuze. Sommige fabrikanten gebruiken ook de term 'MS', wat staat voor mindere sortering, om klanten te misleiden en mindere keuze te verkopen aan de eerste keuze prijs.

Kom langs om 'gediskwalificeerde' tegels te ontdekken

De tegelcalculator

Gebruik onze handige tegelcalculator om GRATIS uw hoeveelheden te berekenen!

Bereken zelf

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be