Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Terracotta beschermen en onderhouden

Terracotta reinigen, beschermen en onderhouden

Terra Cotta letterlijk vertaald is gebakken aarde. Terracotta tegels bestaan uit klei die rond de 900°C wordt gebakken. Hierdoor ontstaat een dikke tegel die poreus is. Een goede behandeling na plaatsing is dan ook noodzakelijk voor een onderhoudsvriendelijke tegelvloer. 

 

REINIGEN van Terracotta

Voor de eerste reiniging na plaatsing gebruikt u best de krachtige cementsluierverwijderaar Lithofin Muro, voor het verwijderen van cementsluier, bouwvuil en uitbloeiingen.

Voor bestaande vloeren waarvoor u een nieuwe behandeling wenst op te starten reinigt en ontvet u de terracotta vloer eerst met een Lithofin Wexa.

 

BESCHERMEN van Terracotta

STAP 1 Lithofin COTTO Pre-Wax speciaal impregneermiddel op waterbasis voor terracotta. Is milieuvriendelijk en onzichtbaar. Werkt sterk vlekwerend maar vormt geen lagen.

STAP 2 Lithofin COTTO Wax-Finish speciale glansmelk voor afwerking na het impregneren met Pre-Wax. Maakt de vloer onderhoudsvriendelijk en zorgt voor een mooie patina op de tegels

Belangrijk: behandel de vloer steeds in 2 stappen voor een optimaal resultaat.

 

ONDERHOUDEN van Terracotta

Voor het regelmatig onderhouden van uw terracotta vloertegels adviseren we een Lithofin COTTO Easy-Clean te gebruiken. Een onderhoudconcentraat voor in het dweilwater. Ruikt fris en aangenaam en vormt geen lagen.

TIP: bij intensief gebruik is het aanbevolen om de vloer periodiek te dweilen met
Lithofin COTTO Wax-Finish, verdund in het dweilwater. 

Cotto Pre Wax

Cotto Pre Wax

Cotto Wax Finish

Cotto Wax Finish

Cotto Easy Clean

Cotto Easy Clean

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be