Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Zandsteen kuisen

Zandsteen reinigen, beschermen en onderhouden

Zandsteen is duurzaam geschikt voor bevloering binnen- en buitenshuis. Zandsteen is vaak vrij poreus zodat impregneren aanbevolen is. 

 

REINIGEN van Zandsteen

Voor de eerste reiniging adviseren we een Lithofin MN Vuiloplosser te gebruiken. Deze reinigt en ontvet de steen en verwijdert de cementsluierverwijderaar.

Specifiek om de cementsluier te verwijderen bij ZUURBESTENDIGE Zandsteen kan u ook een MN Cementsluierverwijderaar gebruiken.  Pietra serena is een ZUURGEVOELIGE Zandsteen! Gebruik hiervoor NOOIT een MN Cementsluierverwijderaar.

 

BESCHERMEN van Zandsteen

Om de porositeit van dit gesteente tegen te gaan kan u een Lithofin Vlekstop "W" aanbrengen. Dit impregneermiddel op waterbasis vergemakkelijkt het onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Het is onzichtbaar, het verdonkert uw Zandsteen niet en vormt geen lagen.

Zandsteensoorten kunnen niet gelijkmatig gaan verdiepen als u een kleurverdiepende impregnering zou gaan gebruiken. We adviseren kleurloos te gaan verdiepen.

 

ONDERHOUDEN van Zandsteen

Voor het regelmatig onderhoud adviseren we een Lithofin MN Wash&Clean. Een onderhoudsconcentraat voor natuursteen. Het vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Voor periodieke toepassingen binnen kan u een MN Glansfilm gebruiken. Deze glansmelk voor het behandelen van ruwe zandsteen. MN Glansfilm maakt het oppervlak minder ruw en vergemakkelijkt het onderhoud.

MN vuiloplosser

MN vuiloplosser

MN cementsluierverwijderaar

MN cementsluierverwijderaar

UNI vlekstop "W"

UNI vlekstop

MN Wash & Clean

MN Wash & Clean

MN Glansfilm

MN Glansfilm

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be