Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Indische kalkleisteen (kerkdallen) onderhouden

Handelsbenamingen: Noir d'Orient, Andhra black, Desert black, Cudappah,...

Deze uit Indië afkomstige harde en zeer dichte kalksteensoort kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Mogelijks kan de kleur verlichten bij buitengebruik. De eigenschappen van deze steensoort zijn grotendeels vergelijkbaar met die van hardsteen. 

 

REINIGEN van Indische zwarte kalkleisteen

Deze zuurgevoelige kalkleisteen kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met een MN vuiloplosser om algemeen vuil te verwijderen.

Voor het verwijderen van cementsluier op kerkdallen kan u MN vuiloplosser puur gebruiken in combinatie met een eenschijfs schrobmachine met pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, ze kunnen uw steen blijvend beschadigen.

 

BESCHERMEN van Indische zwarte kalkleisteen

Een MN Vlekstop PLUS is een ideaal impregneermiddel met sterk vlekwerende eigenschappen. Dit product heeft een langdurige werking, werkt kleurverdiepend en vormt geen lagen.

Voor minder intensief gebruik en binnenshuis kan je de kerkdallen ook boenen met een MN Leisteenolie, dit product zorgt voor een mooie glans en versterkt de kleur.

 

ONDERHOUDEN van Indische zwarte kalkleisteen

Kalkleisteen (kerdallen) onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de MN Wash & Clean. Wash en Clean vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

MN vuiloplosser

MN vuiloplosser

UNI vlekstop PLUS

UNI vlekstop PLUS

MN Leisteenolie

MN Leisteenolie

MN Wash & Clean

MN Wash & Clean

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be