Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Arduin reinigen

Vloeren in Belgische blauwe hardsteen, Petit Granit, Arduin of Blauwe Steen juist onderhouden

Belgische blauwe hardsteen kent tal van synoniemen. U kan hierboven al enkele vinden. Het is de bekendste Belgische natuursteen afkomstig van Soignies-Escaussinnes-Neufvilles, Condroz- en Molignébekken. Deze Blauwe Steen is eigenlijk een compacte crynoïde kalksteen die witte aders en fossielen bevat.

 

REINIGEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Om na de plaatsing de vloer grondig te reinigen of om periodiek Blauwe Steen te schrobben, adviseren we u een Lithofin MN Vuiloplosser. Ideaal voor de eerste reiniging en het verwijderen van een cementsluier, is het gebruik van onverdunde MN vuiloplosser te gebruiken in combinatie met een schrobmachine met pad.

Nooit zuurhoudende producten, zoals cementsluierverwijderaars, toepassen op Blauwe Steen. Deze kunnen uw steen blijvend beschadigen.

 

BESCHERMEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Arduin heeft van zichzelf al sterk vuilwerende eigenschappen. Om de kleine porositeit van dit gesteente tegen te gaan kan u een Lithofin Vlekstop "W" aanbrengen. Dit impregneermiddel op waterbasis vergemakkelijkt het onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Het is onzichtbaar, het verdonkert uw Blauwe Steen niet en vormt geen lagen.

Deze bescherming is niet geschikt voor gepolijste Blauwe Steen. Door de kleine opname adviseren we dit product periodiek te gebruiken bij intensief gebruik.

 

ONDERHOUDEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Voor het regelmatig onderhoud adviseren we een Lithofin MN onderhoudsproduct voor Blauwe Hardsteen, voor mooie en duurzame vloeren. Een dweilconcentraat speciaal voor Arduin samengesteld. het vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Lithofin MN vuiloplosser

Lithofin MN vuiloplosser

Lithofin MN vlekstop "W"

Lithofin MN vlekstop

Lithofin MN onderhoudsproduct voor Blauwe Hardsteen

Lithofin MN onderhoudsproduct voor Blauwe Hardsteen

Contact

VAN DEN BOSSCHE tegels & natuursteen
Klein Mechelen 22 – B-2880 BORNEM
Telefoon 0345/TEGEL (0345/83435)
Web www.tegel.be