Terug naar overzicht

Tegeltrends 2021

20 Oct 2021

Van den Bossche tegels is in de grootste tegelbeurs te Cersaie inspiratie gaan opdoen. Speciaal voor u bundelen wij enkele opvallende tegeltrends voor 2021.

Fleurig en fris

De opvallende trend op de Cersaie beurs van 2021 zijn de bloem- en bladmotieven gepresenteerd als beschilderde canvassen op grote XXL tegelplaten. Frisse groene kleuren geven de essentie weer van de natuur. De tegels lijken door hun repetitieve tekening sterk op behangpapier maar hebben de voordelen van de keramische tegel: ze zijn waterdicht en krasbestendig. Een melange van kleuren, texturen en exotische planten, verrijkt met glanzende afwerkingen en reliëfs geven de tegels een ongekende diepte en realistisch effect. Bekijk onze tegels met bloemen- en plantenmotieven.

Bekijk tegels met bloem- en bladmotieven
bloemen tegels
bloemen muur
natuur badkamer

Indrukwekkende gesteentefragmenten

Naast grote XXL tegelplaten met bloem- en bladmotieven stelen ook de natuursteenlook tegels met indrukwekkende gesteentefragmenten de show op de internationale tegelbeurs. Deze look is gebaseerd op verschillende soorten gesteenten die miljoenen jaren geleden onder de grond samengeperst werden tot een massieve rots. Deze rots wordt als het ware in twee gekliefd. De doorsnede daarvan wordt weergegeven op imposante grote XXL tegelplaten die in onze leefruimte, badkamer of keuken een heuse indruk nalaten. Bekijk onze grote XXL tegelplaten.

Bekijk alle XXL tegels
xxl tegelplaten
douche smaragd blauw
gesteente fragmenten

Continuïteit tussen binnen en buiten

Een niet te missen tegeltrend is de continuïteit  tussen binnen en buiten. We beseffen meer en meer dat de tuin een verlengde is van de leefruimte. Vaak kiezen we voor een overkapping van het terras zodat we in elke weersomstandigheden ook van onze tuin kunnen genieten. Om de eenheid te bewaren tussen het binnen- en buitenleven en om deze in mekaar te laten verweven kiezen we voor uniformiteit in onze materalen. Dezelfde tegel binnen als buiten gebruiken is dan ook een must om dit te realiseren. Ook het stapje naar het terras werken we weg in de vloer. Meer info over binnen- en buitentegels kan u op onderstaande knop vinden.

Bekijk alle tegels voor binnen en buiten
terrastegels keramisch

Fantastic metallic

Ook de Metallic look blijft dit jaar een populaire trend. Maar nu net een tikkeltje anders. De metaal kleuren zoals brons, koper, goud en zilver worden subtieler weergegeven en vaak zijn ze een accent in een natuursteenlook tegel. Verwerkt in tegels, sanitair, meubels en accessoires geven deze tinten in metaal een warme en gezellige toets aan uw interieur. Ook cortenstaal blijft een kleur die het goed doet in 2021. Bekijk al onze metallic kleurige tegels in onze online cataloog.

Alle metallic tegels
corten staal look tegel
metallic 1
fantastic metallic
cortenstaal

Terrazzo mini en maxi

Dit jaar spelen we met de stukjes steenfragmenten in de bekende terrazzo tegel. De gewone standaard spikkels in de terrazzotegel maakt plaats voor grotere stukken in unieke vormen en uiterst kleine fragmentjes die dichter op elkaar weergegeven worden. voor ieder wat wils dus!

Alle terrazzo tegels
terrazzo
terrazzo mini maxi
terrazzo zaal

3D en ongewone vormen

De Internationale beurs in Cersaie Bologna is de place to be om nieuwigheden te lanceren. Wat dacht u van een tegel in de vorm van een decoratieve baksteen? De designer nam hier de term 3D-tegel wel erg letterlijk! Of buisvormige wandtegels? We ontdekten ook asymmetrische tegels die als een puzzel perfect in de vloer pasten. Naast ongewone vormen zoals halfronde en asymmetrische tegels blijven de speciale vormen van vorig jaar zoals de hexagon en herringbone nog steeds populair.

Bekijk buisvormige wandtegels van Fattamano
baksteen tegels
puzzle tegel
buis tegel

Travertin look & feel

Travertino titanium is het nieuwe marmer, dat door menig interieurarchitecten en interieurliefhebbers wordt toegepast. We zien deze stijl overal verschijnen: van keukenwerkbladen tot inloopdouches, salontafeltjes tot lavabo’s. Travertino is een luxueus lichtbeige tot lichtgrijze marmer met uitgesproken adering die in eenzelfde richting lopen. Het marmer bevat krasjes en kleine putjes in het oppervlak, wat bijdraagt tot zijn natuurlijke charmes. Zoals elke natuursteen Travertino ook een specifiek onderhoud. Houdt u liever van een iets minder onderhoud intensieve tegel maar met de look van een Travertin, dan is de travertin imitatie de ideale oplossing.

Bekijk alle travertin look tegels
Travertin look
travertin

Verticaal en botanisch groen

We brengen het frisse van de natuur in ons interieur met botanisch groen. Deze stijl is geïnspireerd op de natuur, planten en het bos. In smalle langwerpige vormen, horizontaal, verticaal of diagonaal geplaatst? Hoe creatiever hoe liever. Bekijk alle groene langwerpige wandtegels op onze website.

Bekijk alle smalle groene wandtegeltjes
verticaal wandtegels groen
botanisch groen
zellige

Als een kasteelheer

Waan u als een echte kasteelheer uit de Renaissance. De stijl van handgemaakte oude kasteelvloeren, replica's van antieke vloeren geïnspireerd door oude Franse, Italiaanse en Vlaamse landgoederen, kastelen en kerken in een Romeins patroon zijn nu zeer populair in landelijk stijl woningen. Bekijk de kasteelvloer-imitatie tegels op onderstaand link.

Alle kasteelvloer imitatie tegels
landelijks stijl vloeren
kasteelheer

Geen betonstop

Geen betonstop in de tegelwereld. Integendeel, het lijkt erop dat de betonlook nog beter, groter en uitgebreider wordt. Voor een geslaagde combinatie in de badkamer of keuken, kiezen we vaker voor betonlook met een accentmuur in patroontegels of glanzende metrotegels.

Alle betonlook tegels
betonlook
betonlook cersaie

Ceppo di gre

Deze grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten in keramische vorm blijft een trend. Dit jaar kunnen we kiezen voor een ceppo met een iets rustigere uitstraling en kleur, maar de echte ceppo met zijn wilde steenfragmenten blijft nog steeds een van de toppers in de tegelwereld.

Alle Ceppo di gre tegels
ceppo di gre
ceppo g
ceppo

Marmer de luxe

De marmeren tegelplaten blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten. We merken wel op dat we meer en meer voor een matte afwerking kiezen dan voor een blinkende glossy uitstraling.

Alle marmerlook tegels
marmerlook keuken
marmerlook badkamer cersaie 2021
marmerlook sfeer
marmerlook bad