Keramische tegels

Keramische tegels zijn tegels die bestaan uit zand, klei en mineralen die in een oven met temperaturen boven de 1.000 °C gebakken worden, want dat is hoe keramische tegels aan hun sterke structuur komen: ze worden samengeperst en daarna gloeiend heet gebakken, precies zoals de Grieken het 2.000 jaar geleden al deden. De keramische tegels worden soms geglazuurd om ze te beschermen en een glans te geven.

Voordelen van keramische tegels

 • kleurvast en UV-bestendig
 • sterk en slijtvast
 • niet vlekgevoelig
 • voorzien van een lichte antislip
 • gemakkelijk te plaatsen
 • mogelijk op alle type ondergronden
 • geschikt voor vloerverwarming
 • onderhoudsvriendelijk
 • duurzaam en milieuvriendelijk
 • grote keuze
 • goede prijs kwaliteit

Keramische tegels zijn kleurvast en UV-bestendig

Door blootstelling aan UV-straling van de zon of dagelijks gebruik kan bijvoorbeeld een laminaat vloer na verloop van tijd van kleur veranderen en slijtage vertonen. Een keramische vloer daarentegen is bestand tegen deze externe invloeden. Zelfs na een periode van 20 jaar zal de kleur van de tegels behouden blijven.

Keramische tegels zijn sterk en slijtvast

Keramische tegels zijn sterk en gaan een leven lang mee. Doordat ze samengeperst en aan hoge temperaturen gebakken worden, ontstaat er een sterke structuur, die bestand is tegen verschillende externe invloeden. De sterkte van de tegel wordt weergegeven in 5 slijtklassen, de PEI waarde.

Keramische tegels zijn niet vlekgevoelig

Wijn gemorst? Keramische tegels zijn bestand tegen de meeste vloeistoffen. Zelfs een wijnvlek zal in de tegel niet doordringen. Zuren, vocht of vet hebben geen impact op keramische tegels omdat deze zeer ondoordringbaar en dus weinig-poreus zijn.

Keramische tegels zijn voorzien van een lichte antislip

U hoeft zich geen zorgen te maken over uitglijden op een natte vloer. Keramische tegels zijn voorzien van een lichte antisliplaag, waardoor u zelfs in vochtige omstandigheden stevig op uw schoenen blijft staan. De antislipwaarde wordt uitgedrukt in R-waarde. Keramische terrastegels hebben bijvoorbeeld een hogere antislipwaarde dan een keramische wandtegel.

Keramische tegels zijn gemakkelijk te plaatsen

Keramische tegels zijn gemakkelijk te plaatsen. Op basis van de ondergrond en soort tegels past u de plaatsing aan. Door gebruik te maken van een nivelleersysteem kan u de tegels gemakkelijk strak plaatsen met een minimale voeg. Meer info over het correct plaatsen van keramische tegels.

Keramische tegels kunnen geplaatst worden op alle type ondergronden

Keramische tegels kunnen geplaatst worden op verse traditionele chape, anhydriet, beton, zand en zelfs op OSB, houten ondergrond of een bestaande tegelvloer. Elke ondergrond vereist een specifieke opbouw. Meer weten over tegels plaatsen?

Keramische tegels zijn geschikt voor vloerverwarming

In nieuwbouwwoningen is vloerverwarming vaak standaard geïntegreerd, en het wordt ook steeds vaker toegepast bij renovaties. Bij vloerverwarming is het belangrijk om een geschikte vloerbedekking te kiezen die de warmte efficiënt kan geleiden. Keramische tegels zijn daarbij uitstekend geschikt. Ze zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte over de gehele vloer en behouden deze warmte bovendien langdurig. Meer over keramische tegels en vloerverwarming.

Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk

Als u op zoek bent naar een vloer die weinig onderhoud vergt, zijn keramische tegels een uitstekende keuze. Ze vragen minimaal onderhoud en het reinigen ervan is eenvoudig: start met het stofzuigen van de tegelvloer. Daarna kan u de tegels dweilen met warm water en een kleine hoeveelheid onderhoudsreiniger. Meer over specifiek onderhoud of ontdek ons huismerk Boscobello onderhoudsproducten.

Keramische tegels zijn duurzaam en milieuvriendelijk

Wat maakt een vloer milieuvriendelijk? De duurzaamheid van een vloer hangt af van een aantal factoren zoals de levensduur, het productieproces, het transport etc. Op basis van deze verschillende factoren kunnen we besluiten dat keramische tegels een lage milieu impact heeft. Lees meer over keramische tegels als ecologische vloer.

Keramische tegels = grote keuze

Qua formaten en kleuren is er zeer veel keuze in keramische tegels. Betonlook, houtlook of natuursteenlook? Tegels voor buiten of binnen? grote XXL-tegelplaten? Ontdek alle tegels in onze toonzaal of op onze website.

Keramische tegels staan voor goede prijs kwaliteit

Bij Van den Bossche tegels kan u met vertrouwen rekenen op kwaliteit aan de juiste prijs. Maar hoe kan u kwaliteitstegels herkennen? Tegels van hoogwaardige kwaliteit zijn nauwkeurig in hun afmetingen, perfect haaks en consistent in dikte. Binnen aanvaardbare toleranties mogen de tegels een lichte kromming vertonen. Bij tegels van goede kwaliteit zijn er vrijwel geen foutjes op het oppervlak te vinden, en ze zijn over het algemeen minder poreus.

 

Bekijk alle keramische tegels

Keramische vloertegel

Mag een vloertegel ook aan de wand? 

Jazeker! Elke vloertegel mag als wandtegel gebruikt worden.

Meer over keramische vloertegels
keramische vloertegel

Keramische wandtegel

Welke ruimtes worden met wandtegels bekleed?

Wandtegel op afbeelding: Liberty

Meer over keramische wandtegels
liberty

Keramische terrastegels

Voordelen van de keramische terrastegel van 2cm dik

Meer lezen
Seastone atlas concorde

Volkeramische tegels

Wat is het verschil tussen een volkeramische en keramische tegel?

Meer lezen
volkeramisch