Dezelfde tegel binnen als buiten? Da’s pas klasse!

Geef uw interieur en terras een zalig gevoel van ruimte. Kies voor dezelfde tegel binnen als buiten en creëer een strakke look en rustgevende sfeer. Onze gouden tip: beperk de materiaalkeuze van uw woning tot maximum 3 verschillende soorten en realiseer op die manier een uniforme stijl.

Laat u inspireren en verruim uw leefruimte

Ontdek al onze collecties met binnen- en buitentegels.

Bekijk alle tegels voor buiten
boost

Het verschil tussen keramische tegels voor binnen en buiten

Keramische tegels voor buiten zijn dikker

Omdat tegels buiten te maken hebben met harde weersomstandigheden en zwaar worden belast adviseren we voor deze toepassing te kiezen voor keramische terrastegels van minimum 1,8 cm. De dikte is voor normaal gebruik (verlijmen) niet echt belangrijk, maar ze hebben wel het voordeel dat je deze tegels ook op tegeldragers kan plaatsen.

Keramische tegels voor buiten hebben een hogere drukweerstand

Tegels van 1,8 of 2 cm hebben een hogere drukweerstand. Daardoor kunnen deze keramische terrastegels meer verdragen ten opzichte van de 1 cm dikke versie. Al onze keramische terrastegels zijn vorstvrij, een vereiste voor buiten aangezien ze door regen en kou geteisterd worden.

Keramische tegels voor buiten hebben een antislip laag

Keramische tegels voor binnen hebben vaak een gladdere afwerking, hierdoor zijn ze heel makkelijk in onderhoud. Maar deze tegels zijn dikwijls te glad voor buitengebruik. Om in regenweer ook veilig over uw terras te kunnen lopen zijn keramische terrastegels van 2 cm meer aangewezen gezien de meeste een hogere antislipgraad hebben.

borealis abisko

Plaatsing van keramische terrastegels

2cm dikke keramische terrastegels vragen een specifieke plaatsing. De tegels verlijmen op de ondergrond, plaatsen op tegeldragers of in een zandbed leggen? Lees alles over buiten duurzaam betegelen.

Buiten duurzaam betegelen
tegeldragers

Drempelloze overgang van binnen naar buiten

Tegenwoordig kan u de binnenvloer mooi laten doorlopen naar buiten, zonder drempels. Een naadloze overgang naar uw terras. En het regenwater, Dat loopt discreet weg via een ingenieus afwateringssysteem.

ACO heeft voor deze toepassing het Euroline BFL tussenelement ontwikkeld. Deze innovatie maakt de Euroline Discreet Inox afvoergoten geschikt om tegen de glaspartijen te plaatsen. De goot vangt het regenwater op en oogt ook nog eens esthetisch.

Meer info of bestellen
ACO BFL tussenelement

Maak een afspraak in ons buitentoonpark

Bekijkt u de terrastegels liever in het echt? Wilt u meer weten over de plaatsing van keramische terrastegels? Maak een afspraak online. Onze tegeladviseurs verwelkomen u graag in ons buitentoonpark en geven advies waar nodig.

Maak een afspraak