Keramische vloertegels

Keramische vloertegels in het interieur

De keramische tegel is de ideale oplossing voor elke ruimte! Keramische tegels bestaan uit een zeer sterk materiaal en zijn beschikbaar in vele kleuren en afmetingen en niet onbelangrijk: keramische tegels zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Alle keramische vloertegels
keramische vloertegel

Voordelen van een keramische vloer

Kleurvast en UV-bestendig

Keramische vloertegels zijn kleurvast en UV-bestendig. Keramische tegels zullen onder verschillende weersinvloeden niet verkleuren in tegenstelling tot natuursteen. Natuursteen krijgt in de loop der jaren een verweerde uitstraling, wat ook tot de charmes van natuursteen behoort. De keramische tegel blijft daarentegen jaar na jaar zijn kleur en kwaliteit behouden.

Sterk en slijtvast

Een keramische vloertegel is sterk en slijtvast. Doordat de tegel op hoge temperaturen samengeperst en gebakken wordt is deze tegel steenhard. Laat u iets zwaar of scherp vallen, de tegel zal nagenoeg geen schade hebben.

Niet vlekgevoelig

Keramische tegels zijn niet vlekgevoelig. Rode wijn gemorst? Of wat boter? Voor de keramische tegel is dit geen enkel probleem. Zuren, vocht of vet hebben geen impact op keramische tegels omdat deze zeer ondoordringbaar en dus weinig-poreus zijn.

Lichte anti-slip

Keramische tegels zijn afgewerkt met een lichte antislip. De antislip waarde wordt aangeduid met R-9-10-11-12-13. Voor zwembad afwerking of in vochtige ruimtes zoals badkamers en inloopdouches kiest u best voor een tegel met een hogere anti-slip waarde R-11.

Meer info over antislip R-waarde

Gemakkelijke plaatsing

Keramische tegels zijn heel gemakkelijk te plaatsen. De plaatsing van keramische tegels kan iedereen mits een goede voorbereiding, enige geduld, het gebruik van de juiste tools en het raadplegen van onze tips & trics.

Meer info over het plaatsen van keramische tegels

Vloerverwarming

Keramische tegels zijn uiterst geschikt voor vloerverwarming doordat de keramische vloertegel warmtegeleidend is en tevens de warmte goed kan vasthouden. Keramische tegels kunnen tegen temperaturen tot +60 graden Celsius, ideaal voor vloerverwarming.

Meer info over tegels en vloerverwarming

Hygiëne

Hygiëne is een belangrijke criteria voor de keuze van vloerbekleding. Keramische vloeren zijn een van de meest hygiënische vloerbekledingen op de markt. Deze tegels zijn 100% vocht- en vlekbestendig waardoor ze zeer geschikt zijn voor leefruimte van gezinnen met kinderen en of dieren.

Onderhoudsvriendelijk

Keramische vloeren vergen weinig onderhoud in tegenstelling tot houten parket, tapijt of natuursteen tegels. Vocht en vuil trekt niet in de keramische tegel. Wekelijks een natte dweil over de vloer met het juiste product is ruim voldoende om de vloer proper te krijgen en te houden.

Meer info over onderhoud van keramische tegels

Duurzaam en milieuvriendelijk

Keramische tegels gaan een leven lang mee en worden na het einde van hun levensduur vaak gerecycleerd en hergebruikt als granulaat grondstof voor productie van nieuwe tegels of andere toepassingen.

Meer info over duurzaamheid van keramische tegels

Grote keuze

In tegenstelling tot houten parket en gietvloeren heeft u bij keramische tegels een groter aanbod aan kleuren, formaten, designs en prints. Ook kan u kiezen uit een waaier aan tegelstijlen zoals terrazzolook, betonlook, parkettegel, marmerlook, natuursteen imitatie etc... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Goede prijs kwaliteit

De prijs van een keramische vloertegel varieert van €13/m2 tot over de €100/m2. Hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de tegel.

Tips voor het kiezen van de perfecte keramische vloertegel

1. Welke tegelstijl?

Welke tegelstijl vindt u het mooist? Op deze manier elimineert u al een hele hoop tegels en zal dit het kiesproces in de toonzaal vergemakkelijken. Bekijk alle tegelstijlen op onze website via de gemakkelijke stijl filter.

2. Gerectificeerde tegel?

Bij de nieuwe generatie keramische tegels wordt er gewerkt met hele smalle voegen wat een heel strak en modern effect geeft. Dit is enkel mogelijk doordat deze tegels met een rechte kant worden afgewerkt. Kies dus voor gerectificeerde tegels indien u een smalle voeg wilt. Bekijk alle gerectificeerde keramische tegels.

3. De te betegelen ruimte

Belangrijk criteria bij de keuze van de perfecte keramische tegels is de functie van de ruimte waarin de tegel zal geplaatst worden. Gaat het over een badkamervloer? Dan kiest u best voor een keramische tegel met een hoge antislipwaarde min. R-11 en een PEI-waarde van 3, een gemiddelde slijtklasse. Meer info over slijtklasse en PEI-waardes.

4. De juiste afmetingen en kleur

Als u de ruimte groter wil doen lijken neemt u best een grote tegel. Hoe meer voegen, hoe drukker de ruimte kan tonen. Qua kleur neemt u best lichte tinten als u de ruimte groter wil doen lijken.

5. Bekijk online en maak een afspraak

Bekijk onze volledige tegel collectie online en maak een wishlist door op het hartje te klikken rechtsboven de tegel. Maak vervolgens een afspraak met een van onze tegeladviseurs in onze toonzaal en buitentoonpark via www.tegel.be/afspreken. Via uw wishlist kunnen wij nu al uw favoriete tegels laten zien en voelen. We geven u graag advies waar nodig.

Maak een afspraak
via maestra

Mag een vloertegel ook aan de wand?

Jazeker! Elke vloertegel mag als wandtegel gebruikt worden.


In de huidige trend van binnenhuisinrichting worden veelal vloertegels ook doorgetrokken op de wanden. Dit geeft een mooi geheel met eenzelfde tekening, formaten en sfeer. In deze reeksen worden regelmatig bijpassende mozaïeken en andere eyecatchers voorgesteld die u als accent kan gebruiken op wanden en eventueel vloeren. U kan ze bewonderen in onze toonzaal of ontdek ze op onze website.

 

Bekijk alle keramische vloertegels