Een tegel nivelleersysteem kiezen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten nivelleersystemen op de markt. Maar welk systeem moet u nu gebruiken? Met meer dan 45 jaar ervaring in tegels kunnen wij u hierin verder helpen! We bespreken enkele nivelleer systemen, de voor- en nadelen en de verschillen zodat u weet voor welk systeem u het best kiest.

Voordelen van een tegel nivelleersysteem

Er zijn heel wat voordelen bij het plaatsen van tegels met een tegel nivelleersysteem. Alle tegels worden in één keer sneller en correct geplaatst. Een nivelleersysteem houdt de tegels mooi bijeen en u behoudt overal dezelfde voegbreedte.

Level

  • Dit systeem maakt gebruik van herbruikbare keggen (plastieken spieën) die manueel in de clips worden geplaatst en met een tang lichtjes aangetrokken worden totdat de hoogteverschillen tussen de tegels gelijk zijn.
  • De Level clips zijn beschikbaar in verschillende voegdiktes 1/1.5/2 en 3 mm en beschikbaar voor tegels van 3-12 mm dik en tegels van 12-20 mm dik.
  • Indien u eenmalig een vloer plaatst is dit systeem ideaal aangezien de instapkost lager ligt dan bij het Tiramisu systeem.

Tiramisu

  • Het systeem bestaat uit kruisjes in standaard, T of X-vorm en uit herbruikbare nivelleerders. Afhankelijk van de voegbreedte, de tegeldikte en de gewenste plaatsingswijze (recht op recht, halfsteens, romeins verband...) bestelt u de geschikte onderdelen.
  • De Tiramisu kruisjes zijn beschikbaar in verschillende voegdiktes 1/1,6/2/3 en 4 mm en beschikbaar voor tegels van 3-12 mm dik (zwarte dop) en tegels van 12-20 mm dik (witte dop).
  • Dit systeem vergt gemiddeld een iets hogere instapkost, maar het voordeel hier is dat de doppen herbruikbaar zijn en ideaal voor een professional of doe-het-zelver die meerdere malen een vloer zal plaatsen.

Level of Tiramisu nivelleer systeem

Welk systeem kiest u het best? We geven meer uitleg.

Plaatsen

plaatsen