Ondergrond egaliseren

Vóór u een nieuwe vloer legt moet u zorgen voor een egale ondervloer, waterpas en zonder putten of oneffenheden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Welk type vloer u ook egaliseert, kies de juiste egalisatiemortel en verkrijg zo een onberispelijk resultaat!

Alle egalisatiemortels
ondergrond egaliseren

Diagnose van de ondergrond is essentieel

Voor u begint met de tegelwerken is het belangrijk om de bestaande dekvloer grondig te analyseren. Hoe hard is de dekvloer? Dat controleert u door met een spijker op meerdere plaatsen in de vloer te krassen. De krassen mogen niet meer dan oppervlakkig zijn. Gaan ze te diep? Dan is de ondergrond niet hard genoeg om de egalisatielaag te dragen.
 

Vraag bij twijfel een specialist om een uitgebreide diagnose te stellen.

uitvlakken ondergrond

Voor elke situatie de juiste egalisatiemortel

Wenst u een binnenvloer uit te vlakken en te bedekken met een gloednieuwe tegel?Misschien is uw nieuwe vloer wel het onderdeel van een grondige renovatie in huis?

Kies bij renovatiewerken voor een speciale egalisatiemortel om oude binnenvloeren uit te vlakken. Ook delicate ondergronden, zoals een houten vloer, of vloeren die een hoge belasting vereisen, zoals de vloer in een garage of magazijn, vereisen doorgaans een specifieke soort egalisatiemateriaal.

egalisatie aanbrengen

Gebruik je egalisatiemortel zoals het hoort

Vloeren egaliseren vereist enige productkennis. Heeft u de juiste egalisatiemortel voor uw klus gevonden? Ga dan zorgvuldig te werk. Lees de richtlijnen grondig voor u met de werken start en hou rekening met de aanbevolen hoeveelheden.

Bestel egalisatiemortel in onze webshop

Bestel egalisatiemortel en bijhorende hulpstukken in onze webshop. Laat leveren aan uw deur of haal af in onze materiaalshop.

Bestel egalisatiemortel

Plaatsen

plaatsen