Naadloze inloopdouche met XXL tegels plaatsen

De naadloze inloopdouche is vandaag heel populair in de badkamer. Deze douche past perfect in de moderne woning van vandaag.

Wilt u weten hoe u een naadloze waterdichte inloopdouche moet plaatsen? Lees dan zeker verder.

Voor- en nadelen van een naadloze inloopdouche

Voordelen

100% waterproof

De inloopdouche is 100% waterproof door de naadloze plaatsing met XXL tegels. Deze specifieke plaatsing zorgt voor een onderhoudsvriendelijke douche want er zijn minder voegen, hoeken en kanten waarin het vuil zich kan ophopen.

Veilig voor kinderen en ouderen

Omdat er geen opstapje is tussen de douchevloer en badkamervloer is deze veilig voor kinderen en ouderen. Kies wel voor een antislip afwerking om de veiligheid 100% te garanderen.

Nadelen

Een klein nadeel bij deze naadloze inloopdouche is het gebrek aan een afgesloten doucheruimte. Daardoor kan de badkamer vochtig worden. Dit lost u gemakkelijk op door goede ventilatie te voorzien. Ook de technische kennis bij de plaatsing van deze douche is belangrijk. Hoe u de naadloze inloopdouche correct plaatst leggen wij u stap voor stap uit in dit artikel.

Hoe een naadloze waterdichte inloopdouche plaatsen

 

Benodigdheden

 

Voorbereiding van de ondergrond

  • Werk de drainage van de douchegoot in de chape
  • Pas de hoogte van de chape aan in functie van de aangrenzende tegels. Zorg voor een helling van 1% (1cm per meter).
  • Zorg voor een droge stofvrije stabiele ondergrond
carrodrain twiggi black

Plaatsing

Bij het plaatsen van een naadloze inloopdouche is het belangrijk dat u de vloer en de muren beschermt tegen vocht. Dit kan met een waterdichte coating of een vochtscherm.

  • Breng de waterdichte coating Webersys dry aan in de hoeken en de naden met een borstel. Plaats in de hoeken de voorgevormde waterdichte WP stop binnenhoek aan. Druk de binnenhoek tegen de coating met behulp van de borstel. Herhaal dit ook voor de zijkanten met een WP stop afdichtingsband. Breng een extra laag aan bovenop het vochtscherm.
  • Met een verfrol voorzie je nu de volledige ondergrond ook van een laag webersys dry. Laat deze coating 12u volledig uitdrogen.
  • Indien u opteert voor een rol vochtscherm WP stop dan verlijmt u het vochtscherm met Webercol XXL op de muren en vloer en werkt u met extra hoekstukken in de hoeken.
  • Bereid ondertussen de vloertegel voor. Maak een rechthoekige opening in de tegel op basis van de afmetingen van de douchegoot. Gebruik hiervoor een glassnijder (bij 3 mm dikte) of een diamant slijpschijf (bij meer dan 3 mm dikte) Bij gebruik van een slijpschijf is het belangrijk dat u de hoekpunten eerst doorboort met een boor van min. 5 mm om risico op breuk te vermijden.
  • Breng nu de Webercol XXL aan op de vloer en tegel (dubbele verlijming) en strijk uit met een lijmkam van 10x10 mm. Plaats de tegel eventueel met behulp van een tegel zuigheffer en zorg hierbij voor een helling van 1% richting de douchegoot.
  • Werk de naadloze inloopdouche af. Plaats de douchegoot in de opening en maak vast. Leg het rooster op zijn plaats en werk af met het inox profiel. Nu kan de rest van de inloopdouche afgewerkt worden zoals het plaatsen van de wandtegels, opvoegen en eventueel plaatsen van glazen scheidingswand of douche afloopprofiel.
Bekijk alle plaatsingsproducten
plaatsingsadvies inbouw douchegoot

Douchegoten

Ontdek ons uitgebreid assortiment Carrodrain douchegoten in inox, zwart, wit, titanium, smoke, gold, copper, bronze en champagne.

Bekijk alle douchegoten
carrodrain twiggi

XXL tegels handleiding

Wenst u meer technisch info i.v.m. het plaatsen van groot formaat tegels? Contacteer een tegeladviseur of download de handige handleiding voor het plaatsen van XXL renovatietegels.

Download XXL tegels handleiding

Plaatsen

plaatsen