Onderhoudsadvies voor glasmozaïek

Reinigen na plaatsing

Na de plaatsing adviseren we u, uw glasmozaïek grondig te reinigen met Boscobello cementsluierverwijderaar. Dit product haalt de sluier cement weg die door de plaatsing en het opvoegen van uw mozaïeken achtergebleven is. We adviseren dit product te gebruiken nadat uw voeg volledig uitgedroogd is, ongeveer 20 dagen na het voegen.
  
Gebruik, tussen het voegen en het reinigen met een cementsluierverwijderaar, enkel zuiver water voor het onderhoud. Andere reinigingsproducten kunnen een film op uw cementsluier achterlaten wat het reinigen moeilijk maakt.

Wekelijks onderhoud

Na het gebruik van een cementsluierverwijderaar bent u klaar om uw tegels te gaan onderhouden. Met een normaal wekelijks onderhoud hoeft u geen andere reinigingen meer te doen in de loop der jaren.

We adviseren Boscobello cementsluierverwijderaar voor de eerste opkuis. Dit enkel bij gebruik van de Weber Premium voegsels. Bij het opvoegen met epoxyvoegsel, raden wij aan de eerste opkuis uit te voeren met de Lithofin Uni Resin-ex. Let op wanneer er goud of zilver verwerkt is in de mozaïeken. Dit kan blijvend schade aanbrengen.

Daarna Boscobello keramisch onderhoud voor het dagelijks onderhoud en Boscobello keramische krachtreiniger voor periodiek gebruik. De Boscobello keramische krachtreiniger kan u ook als wekelijks onderhoudsproduct gebruiken maar ook als intensieve reiniger om uw mozaïeken periodiek te schrobben, mochten deze toch eens ‘vettig' of ‘vuil' staan.

TIP: Gebruik een Lithofin KF badreiniger om kraanwerk, wastafels, douches of baden te onderhouden. 

Ook in regio's met hard water (kalkhoudend) af en toe een scheutje Lithofin KF badreiniger in uw dweilwater doen om kalkafzetting te verwijderen.