Castle Stones reinigen, beschermen en onderhouden

TIP: om het vuil tegen te gaan, is een vloermat die het eerste vuil opvangt erg raadzaam. Zo voorkomt u dat krassend vuil, zoals zandkorrels, uw vloer kunnen beschadigen.

Bekijk alle vloermatten

Voorwaarden voor het reinigen van Castle Stones

De vloer moet koud en droog zijn. Schakel daarom de vloerverwarming altijd uit vooraleer u de reiniging start. Het aangeraden verbruik zijn gemiddelden die kunnen variëren. Lees goed de etiketten en zorg dat de werkruimtes goed kunnen ventileren. Bij twijfel probeer altijd vooraf het product uit op een onopvallende plaats.

Eerste reiniging na plaatsing

Reinig eerst de vloer 20 dagen na plaatsing met Boscobello natuursteen krachtreiniger.

Bescherming

20 dagen na plaatsing beschermt u de vloer tegen vlekken en vuil met Lithofin NanoTOP. Dit product heeft een waterwerende werking, is krasbestendig en vormt geen lagen. Het is kleurloos en beschermt zonder het karakteristieke uiterlijk van de steen te veranderen.

Dagelijks of wekelijks onderhoud van Castle Stones

Voor het dagelijkse onderhoud van Castle Stones gebruikt u Boscobello natuursteen onderhoud, 1 geutje (ca.20g) per emmer warm water. Dit onderhoudsproduct is ook geschikt voor alle natuursteen oppervlakken zoals marmer, kalksteen, graniet, kwartsiet, leisteen, zandsteen, terrazzo, granito, betonsteen en cotto.

Periodiek onderhoud van Castle Stones

Voor periodiek onderhoud van Castle Stones raden wij Boscobello natuursteen krachtreiniger aan, verhouding 1:10 (mengen met water). Breng het verdund product aan op de vloer. Laat 15 minuten inwerken. Schrob de vloer tussendoor met een schrobber en spoel goed na met schoon water.

Controleer elke 6 maand of uw vloer nog waterafstotend is. Trekt het water in de vloer en wordt die plek donkerder van kleur? Dan is een laagje Lithofin NanoTOP aangewezen.

Wat te doen bij een extreem vuile Castle Stones vloer

Bij een extreme vuile vloer mag men meer Boscobello natuursteen krachtreiniger gebruiken. Laat deze 15 minuten inwerken en goed schrobben. Neem daarna het vieze water op.

Castle stones