Vietnamese blauwe steen

Wat is Vietnamese blauwe steen

Vietnamese blauwe steen is een kalkstenen afkomstig van Vietnam. Op de Belgische markt kennen we de Vietnamese blauwsteen onder de naam 'Asian Blue' of 'Ortis'. Het komt, net zoals onze Belgische blauwe steen, neer op een witte kalksteen maar dan vanuit een Vietnamese groeve. De geografische ligging en dus een andere gelaagdheid van de grond geeft het verschil tussen de verschillende blauwe stenen.

Bekijk alle Vietnamese blauwsteen

Kleur van Vietnamese blauwe steen

De Vietnamese blauwe steen is licht en egaal in tekening en kleur, een blauw-grijze tint is kenmerkend. De gekende witte aders zijn al naargelang de partij en groeve duidelijk of net minder uitdrukkelijk aanwezig. De Vietnamese kalksteen wordt niet zorgvuldig gesorteerd zoals de Belgische kalksteen verwerkt wordt. Er bestaat geen verschil in klasse al naargelang aanwezigheid van koolstofaders of fossielen. 

Bekijk alle Asian blue tegels
asian blue
  • asian blue
  • asian blue
  • asian blue

Formaten van Vietnamese blauwe steen

De meest commerciële formaten zijn vooral 20/20 met ofwel rechte ofwel getrommelde (gebroken) kanten, maar groot en strak in 60/60 formaat wordt ook aangeboden. Nog groter, zoals een 80/80 formaat, wordt niet of weinig aangeboden.

Bekijk alle Vietnamese blauwsteen tegels
Asian blue
  • asian blue

Laat u inspireren

Laat u inspireren voor Vietnamese blauwsteen online of in onze toonzaal. Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak via www.tegel.be/afspreken. Onze tegeladviseurs verwelkomen u graag in onze ruime toonzaal en buitentoonpark en geven advies en tips waar nodig.

Maak een afspraak
asian blue