Tips voor speciale formaten

Speciale waarschuwingen voor bepaalde formaten

10 x 10 mm 

  • Besteed bijzondere aandacht bij het kammen van de lijm om te voorkomen dat de lijm ontsnapt tussen de mozaïekvellen. Verwijder het papier voorzichtig en zorgvuldig. Bevochtig het blad eerst om te voorkomen dat de mozaïeken loskomen.
  • Wanneer u het correcte truweel gebruikt bij het corrigeren van de voegen, moet u nog meer oppassen dan bij het corrigeren van een 20x20 mm mozaïek.

Opus Romano 8 x 8 mm

  • Besteed bijzondere aandacht bij het kammen van de lijm om te voorkomen dat de lijm ontsnapt tussen de mozaïekvellen. Verwijder het papier voorzichtig en zorgvuldig. Bevochtig het blad eerst om te voorkomen dat de mozaïeken loskomen.
  • Wanneer u het correcte truweel gebruikt bij het corrigeren van de voegen, moet u nog meer oppassen dan bij het corrigeren van de andere formaten van de reeks Opus Romano.
  • Besteed bijzondere aandacht aan de grote van de inkepingen van het truweel. Het is beter om een truweel met inkepingen van 2,5 mm te gebruiken of een reeds afgesleten van 3,5 mm.
  • Voor het beste resultaat gebruikt u best de Bisazza E Glue.

Plaatsen van de reeks BLENDED COLOUR

De blended colour reeksen bestaan uit een reeks gemengde mozaïekvellen (modules) met kleuren die in elkaar overvloeien. Elke module bestaat uit 8 verschillende vellen. Deze zijn steeds genummerd van 1 tem 8 en gerangschikt van een lichte variatie tot een donkere variatie. Alvorens de bladen geplaatst kunnen worden, dient u het legplan te lezen dat met de mozaïeken wordt meegeleverd.

Dezelfde leginstructies gelden ook voor de 20 x 20 mm mozaïeken die vooraf gemonteerd zijn op een glasvezelnet.

Plaatsen van een modulair design

Naast de kleurmengelingen, heeft Bisazza ook design patronen. Deze bestaan ook uit verschillende modules. Elke module bestaat uit verschillende genummerde bladen die het patroon vormen. Naast de nummering worden er ook steeds pijlen weergegeven. Deze geven de legrichting aan van de mozaïekvellen. Het is noodzakelijk om deze legrichting te volgen.

Alvorens het plaatsen te starten kan u de module eerst in de correcte leg-richting en volgorde op de grond plaatsen. Zodat er tijdens het plaatsen geen tijd verloren gaat naar het zoeken van het volgende te plaatsen vel.

Het plaatsingsproces is gelijk aan het reeds eerder vernoemde stappenplan. Ook hier moeten de voegen na het plaatsen gecorrigeerd worden alvorens de lijm volledig uitgehard is om zo een harmonisch resultaat te bekomen.

OPGELET! Het modulaire ontwerp moet behandeld worden als behang. Elke voeg tussen 2 modules moet steeds uit het zicht geplaatst worden (vb. boven een deur).