Terracotta reinigen, beschermen en onderhouden

Terra Cotta letterlijk vertaald is gebakken aarde. Hun warme kleuren en zacht oppervlak zorgen voor die onvergelijkbare, mediterrane charme. Terracotta tegels bestaan uit klei die rond de 900°C wordt gebakken. Hierdoor ontstaat een dikke tegel die poreus is. Een correcte behandeling bij aanvang en na plaatsing is dan ook noodzakelijk voor een onderhoudsvriendelijke tegelvloer. 

 

REINIGEN van Terracotta

Gebruik na het plaatsen Boscobello natuursteen krachtreiniger om cementsluier en kalkresten van de terracotta tegels te verwijderen en de tegel volledig zuiver en klaar te maken voor het impregneren. Wacht 2 weken na verlijming, vooraleer te starten met de impregnering.

Voor zeer zware vervuiling zoals bouwvuil, uitbloeiingen gebruik best de krachtige Boscobello natuursteen krachtreiniger (puur) en zorg voor een goede verluchting!

Voor bestaande vloeren waarvoor u een nieuwe behandeling wenst op te starten reinigt en ontvet u de terracotta vloer eerst met een Lithofin Wexa. Alle vervuilingen en resten van onderhoudsproducten moeten van het oppervlak én uit de poriën verwijderd worden vooraleer u kan starten met de impregnering.

 

BESCHERMEN van Terracotta

(2 weken na verlijming)

STAP 1 

Lithofin COTTO Pre-Wax speciaal impregneermiddel op waterbasis voor terracotta. Is milieuvriendelijk en onzichtbaar. Werkt sterk vlekwerend maar vormt geen lagen.

STAP 2 

Lithofin COTTO Wax-Finish speciale glansmelk voor afwerking na het impregneren met Pre-Wax. Maakt de vloer onderhoudsvriendelijk en zorgt voor een mooie patina op de tegels.

Belangrijk: behandel de vloer steeds in 2 stappen voor een optimaal resultaat.

 

ONDERHOUDEN van Terracotta

Voor het regelmatig onderhouden van uw terracotta vloertegels adviseren we een Lithofin COTTO Easy-Clean te gebruiken. Een concentraat voor in het dweilwater. Ruikt fris en aangenaam en vormt geen lagen.

Voor meer glans op de vloer, gebruik Lithofin COTTO glansmelk. Dit product kan periodiek aan het dweilwater toegevoegd worden. Na het opdrogen van de vloer kan deze geboend worden.

TIP bij intensief gebruik is het aanbevolen om de vloer periodiek te dweilen met Lithofin COTTO Wax-Finish, verdund in het dweilwater.