XXL renovatie tegels

XXL tegels & renovatietegels

 

Wat zijn XXL tegels & renovatietegels?

Renovatietegels, ook XXL of ultra dunne keramische tegels genoemd, zijn eigenlijk keramische tegels met een dikte van 3 of 5 mm. Omdat het product op 3 of 5 mm niet voldoende sterk zou zijn als vloer, vooral naar vallende voorwerpen, wordt er een glasvezelnet op de achterzijde van de tegel aangebracht, zodat de totale dikte 3,5 of 5,5 mm wordt. 

Deze dikte heeft veel voordelen bij renovatie van een tegelvloer. De geringe dikte laat toe tegel-op-tegel te vloeren en toch uw vloerniveau slechts met enkele millimeters te verhogen. 


In welke formaten bestaan XXL grootformaat tegels?

De productie van XXL grootformaat tegels gebeurt op het standaardformaat 100 op 300 cm (1 op 3 meter). Vandaag zijn er nog grotere formaten 120 op 260 en 160 op 320 cm bijgekomen. Na versnijding in de fabriek is dit product onder andere ook leverbaar in formaten 100/100 cm, 50/150 cm 50/100 cm enz. Ook enkele parket-imitaties zijn leverbaar in langwerpige stroken zoals 20 op 100, 150 of 200 cm.

 

Waar worden XXL tegels geplaatst?

Op een bestaande vloer

Een nieuwe vloer zonder de bestaande vloer uit te breken? Zeker met onze XXL & renovatietegels! U kan op elke bestaande tegelvloer nieuwe tegels plaatsen. Lees meer over het plaatsen van tegels op tegels.

Op nieuwe chape

Omwille van hun exclusieve formaten worden deze tegels ook steeds meer en meer gebruikt voor plaatsing op een nieuwe chape. Dit productieproces laat toe tegels te maken op grote formaten wat in gewone keramiek niet mogelijk is.

Kom naar onze toonzaal in Bornem om ons uitgebreide collectie renovatietegels te ontdekken.

Bekijk alle XXL & renovatietegels